1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 15 bin İsrailli turistin rezervasyonu iptal
15 bin İsrailli turistin rezervasyonu iptal

15 bin İsrailli turistin rezervasyonu iptal

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara adlı Türk gemisine saldırısının ardından İsrailli turistlerin rezervasyonları iptal edildi.

A+A-

Alanya’ya gitmek için dün gece yarısından sonra 420 yolcusuyla yola çıkan Mirage-1 adlı yolcu gemisi, İsrail’in yardım götüren gemilere saldırması üzerine rotasını değiştirerek Rodos Adası’na yöneldi. Alanya Limanı’na bu yılın ilk beş ayında, İsrail’den 19 gemi ile 11 bin 541 turist gelmişti.

 

İsrailli turistleri Türkiye’ye getiren Brontes Travel Seyahat Acentesi’nin Bodrum Müdürü Yüksel Aslan, “20 Haziran’dan itibarenhaftada 2 uçak Bodrum’a inecekti. İsrailli turistleri geri çağıran İsrail hükümeti, yapılacak seferlerin de süresiz olarak durdulmasını istedi. 15 bin İsrailli turistin rezervasyonları süresiz olarak ertelendi” dedi.

Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay da, ilçeye bugün yaklaşık 500 turist ile gelmesi beklenen İsrail gemisinin seferinin iptal edildiğinin kendilerine bildirildiğini söyledi. İsrail gemilerinin Marmaris’e yılda 20 sefer yaptığına işaret eden Tugay, “Bu gemilerle yılda çoğunluğu İsrailli yaklaşık 12 bin turist geliyordu” diye konuştu.    

 Milliyet

Bu haber toplam 829 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.