1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 2. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi için son 5 gün
2. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi için son 5 gün

2. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi için son 5 gün

Barbaros Denizcilik Kulübü organizasyonuyla, II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi 3-4 Mayıs tarihlerinde Wellborn Luxury Hotel'de gerçekleştirilecek.

A+A-

Vira Haber olarak medya sponsoru olduğumuz, Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü’nün 1.sini 26-27 Mayıs 2015 tarihinde Wellborn Luxury Hotel Kocaeli’de düzenlediği Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi’nin devamı niteliğindeki II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi bu sene 3-4 Mayıs tarihlerinde yeniden Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleştirilecek.

Ulusal olarak devlet, akademisyen, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kongrenin devamı niteliğindeki II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi bu sene de kongre oturumlarında devlet temsilcilerinin, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin görüşlerini aktaracağı, katılımcıların soru ve önerilerini konuşmacılarla paylaşabileceği ve kongre sonunda rapor kurulu tarafından oluşturulan kongre raporlarının gerekli makamlara ve sektör temsilcilerine ulaştırılacağı iki gün süreli bir organizasyon olacak.

3-4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi’nin konu başlıkları kongrenin birinci günü için "Denizcilikte Güncel Gelişmeler, Deniz Hukuku ve Uluslararası Tahkim ve Sektörel Paydaşlar" olurken, ikinci günü içinse "Kent Liman Bütünleşmesi, Karma Taşımacılık, Deniz Turizmi ve Denizcilikte Araştırma ve Eğitim" şeklinde belirlendi.

Kamu, akademisyen ve sektör temsilcilerinden bir çok isim, belirlenen konu başlıkları hakkındaki görüşlerini dile getirecekler.

Sektör Körfez'de Buluşuyor

Denizcilik camiasının önemli isimlerinin katılacağı II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi saat 09.00'da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Liman Başkanı Murat Müftüoğlu, Kocaeli DTO Temsilcisi Vedat Doğusel, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Gündoğdu ve Yıldız Bilge hanımefendinin açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Kongre boyunca 7 ayrı oturumda toplam 22 ayrı konuda Sektör , Kamu Temsilcileri ve Akademisyenlerin konuşma ve sunumları gerçekleştirilecektir.

Kongreye Kamu Kurum ve Kuruluşları, Armatör firmaları, Brokerlik şirketleri, Eğitim Kurumları, Gemi Acentelikleri, Klas Kuruluşları, Kurum - Dernek -Birlik, Liman-Rıhtım ve İskele İşletmeleri, Lojistik Hizmetleri, Gemi İnşa ve Yan Sanayi, Gemi Kurtarma Klavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri, Tersaneler, Marinalar, Kruvaziyer Firmalar, Medya ve Basın Kuruluşları katılım gösterecekler.

Programdaki konu çeşitliliği ve isimler dikkat çekiyor

Denizcilikte Güncel Gelişmeler konu başlığında T.C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Donanma Komutanlığı Y. Müh. Alb. Levent Bektaş, Arkas Lojistik A.Ş. Ulaştırma Hizmetleri Türkiye Müdürü Mehmet Melik Soysal ve Armatörler Birliği Akademik Komisyon Danışma Kurulu Üyesi Harun Şişmanyazıcı konuşacak.

Deniz Hukuku ve Uluslararası Tahkim oturumunda, İTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezer Ilgın, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Av. Dr. Kemal Yaşar Dönmez ve DTO Kocaeli Temsilcisi Av. Vedat Doğusel konuşacak.

Sektörel Paydaşlar oturumunda, KOSDER Armatörleri ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, ROFED Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Topuz ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel konuşacak.

İkinci günün ilk oturumu olan Kent Liman Bütünleşmesi konusunda Autoport Liman İşletmeleri A.Ş. İşletme Müdürü Bilgin İşler, Limaş Liman İşletmeciliği A.Ş. Seç-K ve İdari İşler Müdürü Kürşat Bal ve Mersin Lojistik Merkezi Proje Direktörü Fevzi Filik konuşacak.

Karma Taşımacılık oturumunda, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammed Bamyacı, CMA CGM Türkiye Temsilcisi, Omsan Denizcilik Deniz Ticaret Müdürü Umur Uğurlu, Omsan Lojistik Süreç İyileştirme ve Operasyon Yöneticisi Filiz Ödmen konuşmalarını gerçekleştirecek.

Deniz Turizmi oturumunda, DEU Denizcilik Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Serim Paker, Viaport Marine Müdürü Mehmet Tunç konuşacak.

Kongrenin son oturumu olan Denizcilikte Araştırma ve Eğitim konusunda, UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Eğitim ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Cem Erdem, İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan, TUGEM Genel Müdürü Mehmet Tanbaş ve PolReC Temsilcisi konuşma yapacaktır.

II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi’ne sektörden büyük ilgi

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü'nün düzenlediği II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi'ne sektörden de büyük ilgi var. Kongreye platin sponsor olarak Akçansa Port, altın sponsor olarak Autoport Liman İşletmeleri A.Ş., gümüş sponsorluklarda Limaş Liman İşletmeciliği A.Ş. ve Pacific Denizcilik Grubu, bronz sponsorluklarda Canal Shipping, Doğusel Hukuk Bürosu, Sefine Tersanesi destek veriyor.

Kongreye destek veren diğer kurum ve kuruluşlarda ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Deniz Ticaret Odası, Kocaeli Gemi Acenteleri Derneği, Melody Gemi Acenteliği LTD. ve Sanda Yachting yer aldı.

barbaros-kongre-afis.jpg

Bu haber toplam 3739 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.