1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. 28 yıldır dalgalarla boğuşan sporcu
28 yıldır dalgalarla boğuşan sporcu

28 yıldır dalgalarla boğuşan sporcu

Milli sporcu Ertuğrul İçingir, rüzgar sörfünde elde ettiği başarılarla, 28 yıldır Türkiye'nin adını dünyaya duyuruyor.

A+A-

Milli sporcu Ertuğrul İçingir, rüzgar sörfünde elde ettiği başarılarla, 28 yıldır Türkiye'nin adını Dünya'ya duyuruyor.

Alaçatı'da gerçekleştirilen ve tüm dünyadan 84 sporcunun katıldığı PWA Wind Sörf Turnuvası'nda yarışan Ertuğrul İçingir, gösterdiği performansla otoritelerin beğenisini topladı.

PWA Wind Sörf Turnuvası'nın Türkiye'de rüzgar sörfünü geliştirmede büyük etkisi olduğunu belirten İçingir, benzer organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Alaçatı'nın rüzgar sörfü alanında dünyanın en önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Ertuğrul İçingir, "Alaçatı hem sert hem de bütün yıl istikrarlı rüzgara sahip bir bölge. Doğal yapısından dolayı çok korunaklı bir alan. Yeni başlayanlar için de uygun bir bölge. Ayrıca, çevresi yükseltiyle çevrildiği için doğal bir arena gibi, bu da seyir zevkini arttırıyor. Alaçatı'nın potansiyeli iyi kullanılmalı. Deniz ve çevre temizliğine de dikkat edilmeli. Alaçatı'da yapılaşma ve deniz trafiği arttı. Kurallara ve kriterlere mutlaka uyulması gerekiyor. Yoksa Alaçatı'nın bu özelliklerini kaybederiz" diye konuştu.

Rüzgar sörfünün doğa sporu olduğu için insanın kendisini koruması gerektiğini belirten Ertuğrul İçingir, sözlerine şöyle devam etti :

"Doğa sporlarında kullanılan aksesuarların önemi büyük. Kullanılan ekipmanlar sporcu performansını ciddi şekilde etkiliyor. Yarışlar esnasında gözleri, tuzlu sudan ve güneşten korumak çok önemli. Ben özellikle extrem sporlar için üretilen Oakley markalı gözlükleri kullanıyorum ."

"RÜZGAR SÖRFÜ ZENGİN SPORU DEĞİLDİR"

Rüzgar sörfü yapmak için ille de maddi imkanların iyi olması gerekmediğine dikkat çeken milli sporcu, "Rüzgar sörfü yapmak isteyen sporcuları destekleyen çeşitli sörf kulüpleri ve yelken federasyonu var. Bazı sponsorlar da yarışçıları destekliyor. Fakat her şeyden önemlisi, başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor" dedi.

"16 YAŞINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUM"

Henüz 10 yaşındayken babasının teşvikiyle sörfe başladığını kaydeden Ertuğrul İçingir, "Babamın bu konuda bana çok büyük desteği oldu. Kendisi bir dönem rüzgar sörfüyle uğraştı, bana da bu sporu ilk öğreten odur. Babam Erol İçingir, eskiden futbol oynarmış. Genç milli formasını da giymiş eski bir sporcudur. Fakat askerden gelince aile büyükleri futbol oynamasını istememiş. Dolayısıyla spor konusu hep içinde ukde kalmış. Bu yüzden beni çok teşvik etti. Bana büyük katkısı oldu. 14 yaşındayken babamla birlikte yarışlara katılıyorduk. 16 yaşından sonra ben babamı geçmeye başlayınca sörfü bıraktı. Ben 28 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Bundan 15-20 yıl önce Türkiye'de herkes amatördü. Olanaklar sınırlıydı. Ekipman azdı. Ben Türkiye'nin ilk profesyonel rüzgar sörfçüleri arasında yer alıyorum. 16 yaşında ilk defa katıldığım Türkiye Windsurf Şampiyonası'nda gençler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldum. 17 yaşında milli takıma girdim. 18 yaşında Balkan üçüncüsü oldum" bilgisin verdi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.