1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. 29 Ekim’de ‘Derya Can’ şehitler için rekor denemesi gerçekleştirecek
29 Ekim’de ‘Derya Can’ şehitler için rekor denemesi gerçekleştirecek

29 Ekim’de ‘Derya Can’ şehitler için rekor denemesi gerçekleştirecek

Serbest dalış rekortmeni ve milli sporcu Derya Can Göçen, 29 Ekim'de Antalya'nın Kaş İlçesi'nde şehitler anısına rekor denemesi yapacak.

A+A-

Milli sporcu Derya Can Göçen, cumhuriyetin 93'üncü yıldönümü olan 29 Ekim'de Kaş Hidayet Koyu'nda rekor denemesi yapacak. Rekor deneyeceği branşı dalış yapacağı günün sabahı açıklayacak olan Derya Can Göçen, çalışmalarını sürdürüyor.

Bu rekor denemesinin 2 yıl önce alınan bir kararın sonucu

"Kıracağım dünya rekorunu başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'den başlayarak, ülkemizin bağımsızlığı, birliği, bölünmez bütünlüğü yolunda can veren, 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasinin yaşaması için can veren şehitlerimize armağan etmek istiyorum. Rekor dalışımı sabah erken saatte yapacağım. Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'üncü kuruluş yıldönümü törenlerinde rekoru başta Kaşlılar olmak üzere tüm Türkiye duymuş olacak" diye konuştu.

Derya Can Göçen, rekor denemesinde İzmir'in Urla İlçesi'nde, Korumasızlar Vakfı tarafından kimsesiz çocuklar yararına yaptırılan 2 çocuk yuvasının bitirilmesi için de bağış toplanacağını kaydetti.

Derya Can Göçen, 2014 yılında Hidayet Koyu'nda değişken ağırlık paletsiz dalında 90 metreye dalarak dünya rekoru kırdı. Rekoru daha sonra başka bir Türk sporcu tarafından 91 metreye çıkarıldı. Göçen, bu ay Kaş'ta yapılan 2'nci Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda 'Sabit ağırlık mono palet disiplininde 78 metre derinliğe 2 dakika 2 saniye süre ile inerek Türkiye rekorunun yanı sıra dünya 3'üncülüğü elde etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3569 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.