1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. 8. Boğaziçi Zirvesi için geri sayım başladı
8. Boğaziçi Zirvesi için geri sayım başladı

8. Boğaziçi Zirvesi için geri sayım başladı

8.Boğaziçi Zirvesi çerçevesinde 29 Kasım 2017’de Enerji Günü düzenleniyor. Dünyaca ünlü enerji uzmanlarının bir araya geleceği zirvede, küresel enerji çevresinin nasıl şekilleneceği tartışılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Uluslararası İş Birliği Platformu’nun (UİP) düzenlediği 8. Boğaziçi Zirvesi 28-30 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

 8. Boğaziçi Zirvesi, "Geleceğin Tasarımı; Küreselleşmenin Yeni Sınavı" temasıyla gündeme yakından ve detaylı bir bakış ile dünyanın bugününü ve yarınını odağına alıyor.

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek “Boğaziçi Zirvesi” için geri sayım başladı. Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) 2010 yılından beri İstanbul’da düzenlediği, birçok ülkeden devlet başkanı, başbakan, bakanlar ve iş dünyası liderlerinin ağırlandığı Boğaziçi Zirvesi 28-30 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Zirvesi, farklı sektörlerden sürdürülebilir iş birliklerine zemin olmak ve Türkiye’nin bölgesel ve küresel ölçekte etkin tanıtımını yapmak amacıyla iş ve siyaset dünyasından liderlerini ağırlıyor. Zirve son 7 yılda, her yıl aralarındaki ticaret hacmi 3,3 trilyon dolara ulaşan 70'den fazla ülkeden, 2 bini aşkın katılımcı, 200'e yakın üst düzey bürokrat ve iş dünyasının liderlerini bir araya getiriyor.

Bankacılık, finans, telekomünikasyon, enerji, inşaat ve ulaştırma sektörlerinde çeşitli konuların derinlemesine konuşulacağı Boğaziçi Zirvesi, UİP’in enerji panelleri partneri Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Vakfı’nın (ABHA) da katılımıyla enerji sektörünün lokomotiflerini ağırlayarak yatırımcıların dikkatini Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.

8. Boğaziçi Zirvesi, Kadın Girişimciliği, Genç Liderler Jenerasyon Z, Mülteci Sorunu & İnsani Yardım, Üniversitelerin Geleceğin İnşasındaki Önemi gibi konu başlıklarıyla bu yıl üç gün süresince 125'si yabancı 176 konuşmacısıyla sosyal ve entelektüel meselelere yapıcı bir yaklaşım getirmeyi hedefliyor.

“Ekonomik ve ticari ilişkiler, siyasi ilişkileri yönlendiriyor”

Boğaziçi Zirvesi’nde düzenlenecek paneller ve katılan konuşmacılar gelecek temasından yola çıkarak, politik, ekonomik ve sosyal alanlarda önemli yol haritaları çıkaracak.

ABHA Vakfı Kurucusu Abdullah Bin Hamad Al Attiyah, Zirve ile ilgili ‘’UİP ile işbirliği yapmak bölgesel ve uluslararası akranlarımızla daha sağlıklı diyaloglar geliştirmemiz adına önemli bir fırsat. Özellikle Katar’ın düşünce liderliği ve uluslararası işbirlikleri ve iletişimi üzerine vurgu yapacağız’’ dedi.

“KATAR’LA TÜRKIYE’NIN TARIHI ILIŞKILERI DAHA DA DERINLEŞECEK”

Katar Petroleum’un CEO’su ve başkanı Saad Sherida Al-Kaabi“Küresel işbirliklerine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz ve Katar’la Türkiye’nin tarihi ilişkilerini daha da derinleştirecek olan 8. Boğaziçi Zirvesi’ni desteklemekten çok mutluyuz.‘’ dedi.

"DÜNYA ENERJI PIYASALARINA TÜRKIYE'DEN GÜÇLÜ BIR MESAJ"

UİP Kurucusu Cengiz Özgencil ABHA ile olan işbirliği hakkında: ‘’ABHA Vakfı ile 5 yıl boyunca sürecek olan anlaşmamızın ilk senesinde küresel enerji devlerini biraraya getirmemiz ve Katar Petroleum’un desteklerini almamız Türkiye’nin dünya enerji piyasalarında ki önemine dair güçlü bir mesaj olacaktır.’’ dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.