1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB, Türkiye'deki sığınmacılar için fonu harekete geçirdi
AB, Türkiye'deki sığınmacılar için fonu harekete geçirdi

AB, Türkiye'deki sığınmacılar için fonu harekete geçirdi

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, AB Türkiye'deki sığınmacılar için 3 milyar Euro’luk fonu harekete geçirdi ve yaklaşık 740 milyon Euro’su, halihazırda tahsis edildiğini açıkladı.

A+A-

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, AB'nin Türkiye'deki sığınmacılar için 3 milyar euroluk fonu harekete geçirdiği bildirdi. Schinas, bunun yaklaşık 740 milyon eurosunun halihazırda tahsis edildiğini söyledi

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılarla ilgili AB'nin sözünü tutmadığı yönündeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Sözcü, "AB Türkiye'deki sığınmacılar için 3 milyar euroluk fonu harekete geçirdi. Bunun yaklaşık 740 milyon eurosu halihazırda tahsis edildi" dedi. AB Komisyonu'nun 1,4 milyar euroyu daha tahsis etmek üzere olduğunu ifade eden Schinas, böylece ay sonuna kadar toplam miktarın 2 milyar euroyu geçeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Alman ARD kanalına yaptığı açıklamada, AB'nin Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği 3 milyar eurodan sembolik bir rakamı gönderildiğini söylemişti. Suriyeli sığınmacılar için 3 milyar euroluk yardıma 29 Kasım'da yapılan Türkiye-AB Zirvesi'nde karar verilmiş, 18 Mart'ta yapılan diğer bir zirvede de bu fonun kullanılmasının hızlandırılması ve 3 milyar euroluk ek fon kararı alınmıştı. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.