1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. ABB, ev otomasyonlarının geleceğini tanıtıyor
ABB, ev otomasyonlarının geleceğini tanıtıyor

ABB, ev otomasyonlarının geleceğini tanıtıyor

ABB, ev otomasyonu için gelecekte sunacağı fonksiyonları tanıtıyor.

A+A-

ABB, günümüzün ve geleceğin akıllı ev yaşamında konfor, verimlilik ve kolaylık potansiyelini artırmak için yeni çözümler ortaya koyuyor.  Berlin'de düzenlenen IFA tüketici elektroniği fuarında ABB'nin Busch-Jaeger markası; “İnsanların, Servislerin ve Nesnelerin İnterneti”nin, internet erişimi olan bir evde neler yapılabileceğini gösterdi. Kablosuz free@home ev otomasyonu, Mozaiq platformunun büyümesi ve güneş enerjisi entegrasyonu ilgi çekici detaylar arasındaydı.

Dijital araştırma şirketi BI Intelligence'a göre ev otomasyonu pazarının 2019 yılına kadar yılda yüzde 50 artışla 490 milyar dolara çıkması bekleniyor. ABB, geliştirdiği birçok yeni ürünle ev sahiplerinin, mimarların ve sistem entegratörlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya hazır.

ABB Bina Ürünleri Yönetici Müdürü Mike Mustapha: "Akıllı ev, inşaat teknolojisinin imkanlarını genişletmeye devam ediyor. Bugün, mevcut çözümleri ve ileri teknolojinin gelecek için sunduğu seçenekleri tanıtıyoruz. Ev otomasyonunda lideriz ve internet bağlantılı çözümlerin hayata geçmesini hızlandırmak için diğer teknoloji liderleriyle iş birliği yapıyoruz.

Başarılı kablolu sistemimizi geliştirerek tasarladığımız, Kasım 2016 dan itibaren kullanıma sunacağımız kablosuz free@home çözümümüzü tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Bu çözüm sayesinde, akıllı evlerde sürekli geliştirme ve iyileştirme yapılabilecek bir sistem olacak. Akıllı telefonun tek bir tuşu, duvara monte edilen bir dokunmatik ekran veya sesli komutlarla kontrol edilebilecek sistemimiz ile insanlar son teknolojinin sunduğu özgürlüğün tadını çıkaracak."

ABB bu yılın başlarında, free@home kablolu sisteme ek olarak veya tek başına kullanılabilecek bir kablosuz çözümün geliştirilmekte olduğunu duyurmuştu.  Bu çözüm sayesinde free@home, kiralık mülklerde veya ev sahiplerinin kablolu çözüm istemediği durumlarda kullanılabilecek.  Free@home; aydınlatma, ısınma, panjur ve güvenlik sistemlerine kadar 60'a yakın ev otomasyonu işlevini yönetebilir ve önceden ayarlanmış "senaryolar" ile bir odanın görünümünü anında değiştirebilir.

ABB'nin free@home çözümü kullanım kolaylığı açısından 2016 Almanya Tasarım Ödülü (Mansiyon Ödülü), Ausgezeichnete Gestaltung 16, Deutscher Designer Club (DDC), 2016 iF Tasarım Ödülü ve 2016 Almanya Marka Ödüllerinde birincilik olmak üzere birçok ödüle layık görüldü.

Birlikte çalışabilirlik

Bosch ve Cisco ile “Mozaiq Operations GmBH” adı altında bir ortak girişim kuran ABB, ev otomasyonu işlevlerinin birlikte çalışabilirliğini geliştirmeye odaklanmıştır.  ABB, geliştirme aşamasında olan yeni özelliklerinin altını çizerek Mozaiq platformun potansiyelini gösterdi.

Mike Mustapha: "Bosch ve Cisco ile kurduğumuz ortak girişim sayesinde tek ekosistemde tamamen bağlantılı bir ev oluşturmak için cihazların birlikte çalışabilirliğini başardık.  Mozaiq Operations GmbH tarafından geliştirilen açık yazılım platformunun teknoloji gelişimini hızlandırabileceğine ve insanlara tüm işlevleri daha verimli, konforlu ve kolay bir şekilde yönetebilecekleri tek bir arayüz sağlayabileceğine inanıyoruz.  Mozaiq platformun yeni bir uygulamasını, yani Bosch cihazlarla etkileşimini gösteriyoruz."

Ev cihazlarının entegrasyonu

ABB, free@home çözümünün Bosch beyaz eşyalarla nasıl entegre edilebileceğini gösterdi. Daha önce birbirinden ayrı olan bu alanlar, ev otomasyonu sağlamak üzere Mozaiq platformda bir araya geldi.  Sistem sayesinde bulaşık makinesi veya buzdolabının durumu koltuktan kalkmadan veya uzaktan izlenebilir. Kahve makinesi herhangi bir yerden çalıştırılabilir. Evden çıkarken "her şeyi kapat" fonksiyonu ve diğer 60 ev otomasyonu fonksiyonu beyaz eşyalar için de kullanılabilir.  Açık yazılım platformunun sağladığı avantaj, tüm cihazları ve diğer işlevsel aygıtları tek bir arayüzde bir arada görebilmektir.

Daha çevreci akıllı evler

ABB, evler için güneş enerjisi yönetimi ve depolama çözümü olan REACT depolama invertörünü de tanıttı. REACT, elektrik talebinin yoğun olduğu anlarda şebeke ihtiyacını azaltmak için güneşten toplanan enerjinin modüler 2 ila 6 kWh Li-Ion pilde depolanmasına olanak tanır. Elektrik tarifelerinin yüksek olduğu belirli zaman dilimlerinde depolanan enerjiyi kullanarak tüketicilerin elektrik faturalarını düşürebilir. REACT'in enerji depolama ve yönetim tesisatı, standart PV invertörüne kıyasla yüzde 25'e kadar daha fazla tasarrufa olanak tanır. REACT, ev otomasyonu işlevlerine bağımsız bir şekilde enerji sağlamak ve bunları yönetmek için ABB'nin free@home sistemiyle sorunsuz bir şekilde çalışır.

Bu yenilikler ev otomasyonunun potansiyelini genişleterek akıllı ev yaşamı dünyasında konfor, verimlilik ve kolaylık açısından iyileştirmeler sağlar. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3058 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.