1. HABERLER

  2. DZKK

  3. ABD 11 gemiyi hizmet dışı bırakıyor
ABD 11 gemiyi hizmet dışı bırakıyor

ABD 11 gemiyi hizmet dışı bırakıyor

ABD, 2020 itibarıyla en büyük gemilerini kaybedecek. 35 yıllık görev süreleri sona edecek Mobile Bay ve Bunker Hill isimli iki gemi 2 yıl içinde, 2026 yılının sonuna kadar da 9 gemisini daha hizmet dışı bırakılacak.

A+A-

ABD donanmasının 2020 yılında Mobile Bay ve Bunker Hill isimli iki gemisini 35 yıllık görev sürelerinin dolmaları nedeniyle kaybedeceği belirtildi.

Defence News'in haberine göre, ABD 2020 yılında 35 yıllık görev süreleri sona edecek Mobile Bay ve Bunker Hill isimli iki gemisini kaybedecek. Donanma 2026 yılının sonuna kadar da 9 eski gemisini daha hizmet dışı bırakmak zorunda kalacak.

Antietam ve Leyte Gulf gemileri 2021'de, San Jacinto ve Lake Champlain gemileri 2022'de, Philippine Sea ve Princeton gemileri 2024'te, Normandy ve Monterey gemileri 2025'te, Chancellorsville gemisi ise 2026'da servisten çıkarılacak.

'DONANMA BÜTÇESİ SORUNU YAŞANACAK'

Konuyla ilgili açıklama yapan FerryBridge Group ulusal güvenlik danışmanlık şirketi başkanı Bryan McGrath ise gemilerin hizmetten çıkarılmasının donanmayı kötü yönde etkileyeceğini ve bu etkiyi azaltmak için hizmet yılı uzatma programı uygulanması gerektiğini söyledi.

McGrath "Bu durum donanma bütçesi sorunu yaşanacağının işareti. Dengeli bir modernize etme süreci, bakım, personel ve diğer her şey için donanmanın bir bedel ödemesi gerekiyor" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.