1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD, Rus denizaltılarını arıyor
ABD, Rus denizaltılarını arıyor

ABD, Rus denizaltılarını arıyor

Avrupa'nın doğusunda silahlanma yarışına giren Batılı ülkeler ve Rusya'nın mücadelesi Akdeniz'e de sirayet etti.

A+A-

Rusya'nın Şam rejimine destek için tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve diğer savaş gemilerini Doğu Akdeniz'deki Tartus'a göndermesinin ardından harekete geçen NATO, Kıbrıs çevresine savaş gemileri yolladı.

Kıbrıs'ın batısına konuşlanan savaş gemileri arasında Fransız uçak gemisi Charles De Gaulle de var ve iki Rus denizaltısının NATO savaş gemilerinin altında dolaştığı tahmin ediliyor.

Bölgedeki ABD savaş gemileri ve diğer güçlerin tümü, uçak gemisini batırabilecek donanıma sahip Rus denizaltılarını arıyor. Sicilya'dan havalanan ABD savaş uçakları Poseidon P-8'ler de Akdeniz üstünde uçarak aramalara katılıyor.

En büyük denizaltı Oscar II​ Akdeniz'de geziyor

Rus denizaltılarından biri olan Oscar II, "taşıyıcı katil" adıyla biliniyor. 18 bin tonluk dev araç, en büyük denizaltı olma özelliğine sahip ve 100 mürettabat taşıyabiliyor.

Suriye'de farklı pozisyonlarda bulunan NATO ve Rusya arasındaki gerilim, özellikle İngiltere'nin Romanya ve Estonya'ya asker gönderme kararıyla zirve yaptı. Rusya lideri Vladimir Putin'in "karşılık vereceğiz" açıklamasından hemen sonra, Moskova yönetimi kara sınırı bulunmayan Avrupa içindeki toprağı Kaliningrad'a S-400 ve İskender füzeleri yerleştirdi.

Bu haber toplam 2645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.