1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD ve İngiltere'yi ayağa kaldırdı
ABD ve İngiltere'yi ayağa kaldırdı

ABD ve İngiltere'yi ayağa kaldırdı

BP’nin CEO’su yat yarışı izledi, ABD ve İngiltere ayağa kalktı

A+A-

İngiliz petrol şirketi BP, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısının etkileriyle mücadele ederken, şirketin CEO’su Tony Hayward İngiltere’nin güneyindeki “Isle of Wight”da düzenlenen yat yarışına katılan 700 bin dolar değerindeki ‘Bob’ adlı yatını izledi.

Petrol sızıntısı nedeniyle ‘sorumsuzlukla’ suçlanan ve yetkilerini BP’nin ABD’deki yetkilisi Bob Dudley’e devreden Tony Hayward’ın yat yarışına katılması İngiltere ve ABD’de büyük tepkilere neden oldu.

Şirket: İrtibat sürer

Şirketten yapılan açıklamada, “Hayward’ın yat yarışında geçirdiği zamanın, nadir özel zamanlarından biri olduğu ve nerede olursa olsun BP ile irtibatının sürdüğü” belirtildi. Ayrıca İngiliz gazetelerinde yer alan bilgilere göre, eleştiri oklarının birinci hedefi olan Tony Hayward üzerindeki baskılardan bunaldığını eski hayatını geri istediğini belirtiyor. BP yetkilileri ise, baskılardan bunalan Tony Hayward’ın hafta sonunu ailesiyle beraber geçirmek istediğini, bunun yanlış olmadığını vurguladı. Ayrıca körfezdeki felaket başladığından beri Hayward’ın izin kullanmadığına da dikkat çekildi.

Beyaz Saray: Büyük hata

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, BP CEO’su Tony Hayward’ın yat yarışına katılması “Zamansız büyük bir hata” olarak değerlendirildi. Beyaz Saray Personel Başkanı Rahm Emanuel, yatını izlerken görüntülenen Tony Hayward’a ilişkin “Sanırım Tony Hayward eski hayatına dönmeye çalışıyor ancak bu fotoğraflarla Tony Hayward’ın kariyerinin ikinci bölümüne PR danışmanlığı ile devam edemeyeceği sonucuna varabileceğimizi düşünüyorum” dedi. Rahm Emanuel, böyle bir dönemde Hayward’ın yat yarışına katılmasının yanlış hatta büyük bir yanlış olduğunu vurguladı.

 

Hürriyet

Bu haber toplam 1032 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.