1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Açık deniz yüzme yarışları yeniden başlıyor
Açık deniz yüzme yarışları yeniden başlıyor

Açık deniz yüzme yarışları yeniden başlıyor

Antalya Kent Konseyi, 45 yıl önce başlayıp birkaç yıl devam ettikten sonra iptal edilen Açık Deniz Yüzme Yarışı'nı yeniden başlatmak için harekete geçti

A+A-

Antalya'da 45 yıl önce düzenlenen 'Açık Deniz Yüzme Yarışı' yeniden başlıyor. Kent Konseyi'nin öncülüğünde Ekim ayında yapılacak yarışlarla, yüzme sporunu canlandırmak ve yeni milli yüzücüler yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Antalya Kent Konseyi, 45 yıl önce başlayıp birkaç yıl devam ettikten sonra iptal edilen Açık Deniz Yüzme Yarışı'nı yeniden başlatmak için harekete geçti. Gençlik ve Spor Çalışma Grubu, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, yarışı yeniden düzenleme kararı aldı.

HEDEF MİLLİ YÜZÜCÜ YETİŞTİRMEK

Yarışın 6 Ekim Pazar günü yapılmasına karar verildiğini söyleyen Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, "Bu yarış 1967-70 yılları arasında yapılıyordu. Sonra iptal edildi. O dönem eski milli yüzücülerden Ferhat Pekgelegen gibi isimler de yarışıyordu. Bu yarışı yeniden düzenlemekteki amacımız, 640 kilometre sahil şeridi bulunan kentte optimist, yelken ve su sporlarını gündeme getirmek, yüzme sporunu canlandırmak ve milli yüzücülerin yetiştirilmesine katkı sağlamak" dedi.

KISA MESAFE YARIŞLARI DA PLANLANIYOR

Geleneksel hale getirmeyi planladıkları yarışla ilgili eksikleri gidermeye çalıştıklarını dile getiren Recep Şengün, ilerleyen dönemlerde bunun yanı sıra kısa mesafe yarışları da düzenlemek istediklerini ifade etti.

Mermerli-Konyaaltı arası yüzülecek

6 Ekim Pazar günü düzenlenecek Açık Deniz Yüzme Yarışı, saat 08.00'de başlayacak. Yarış, Mermerli Plajı ile Konyaaltı 12 No'lu Plaj arasındaki 5 kilometrelik mesafede yapılacak. 12-85 yaş arası lisanslı sporcular ile halkın da katılabileceği yarışta dereceye girenlere madalya verilecek. Yarışa katılım konusunda sporcuların lisansları yeterli olurken, vatandaşlardan aile hekiminden alınacak sağlık raporu istenecek.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.