1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Açılan ateş sonrası M/V Act gemisi Marmaris'e getirildi
Açılan ateş sonrası M/V Act gemisi Marmaris'e getirildi

Açılan ateş sonrası M/V Act gemisi Marmaris'e getirildi

Ege Denizi'nde seyir halindeyken Yunanistan'a bağlı sahil güvenlik botlarından ateş açılan ve daha sonra Marmaris Limanı'na getirilen Türk bandıralı ticari gemi M/V Act de polis ekipleri olay yeri inceleme çalışması yaptı.

A+A-

Dün (03.07.2017) akşam saatlerinde basına yansıyan ve geniş yer bulan M/V Act isimli genel kargo gemisine düzenlenen taciz ateşi sonrası Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir hücum bot ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait iki bot derhal olay mahaline sevk edilmişti.

Gönderilen hücüm bot ve sahil güvenlik botları refakatinde Marmaris Limanı'na yanaştırılan M/V Act isimli genel kargo gemisinde Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili soruşturma kapsamında gemide inceleme yapıldı. Ekipler özellikle kurşun isabet eden bölgeleri tespit ederek rapor tuttu.

Güvenlik güçlerince daha sonra gemide yeniden detaylı arama ve inceleme yapılacağı açıklandı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı ise 13 kişiden oluşan mürettebatın ifadeleri alındı. Gözlem altında tutulan gemi ile personelinin, ifade işlemleri ve yeniden yapılacak inceleme sonrası seyrine devam edeceği öğrenildi.

mv-act-marmaris-limaninda.jpg

Yunan Sahil Güvenliğinden konuya ilişkin açıklama

Türk bayraklı  M/V Act (IMO:8206791) gemisine açılan taciz ateşi sonrası Hellenic Coast Guard'dın resmi sitesinden açıklama yapıldığı görüldü. Açıklamada, ticari gemi için 'uyuşturucu madde' taşıdığına yönelik isimsiz bir telefon ihbarı alındığı belirtildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

"İki Türk limanı arasında yük taşıyan ticari ve dolayısıyla silahsız bir gemiye hangi sebeple olursa olsun ateş açılmasının hiçbir şekilde izahı yoktur. Tek tesellimiz, hadisede can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiş olmasıdır. Bu menfur olayda Yunan makamlarının en temel hak olan insan yaşamını hiçe sayan ölçüsüz hareketini kuvvetle kınıyor ve benzeri bir olayın bir daha tekrarlanmaması beklentimizi uluslararası kamuoyuyla paylaşmayı gerekli buluyoruz."

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 6330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.