1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Adıyaman su sporları merkezi oluyor
Adıyaman su sporları merkezi oluyor

Adıyaman su sporları merkezi oluyor

Gazihan Dede mevkiinde temeli atılan kayıkhane ile vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları önemli ölçüde karşılanacak ve Adıyaman uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak.

A+A-

Adıyaman'ın su sporlarının merkezi olması yönünde önemli adımlar atılıyor. Gazihan Dede mevkiinde temeli atılan kayıkhane inşaatında incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, devam eden çalışmaları yerinde görerek, kayıkhane inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın su sporları merkezi olması yönünde temeli atılan kayıkhanenin önemli bir adım olduğunu belirterek, vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları önemli ölçüde karşılanacak ve Adıyaman'ın uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacağını söyledi.

İpek yolu kalkınma ajansı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak projeyle inşaat çalışmalarının 60 gün içinde tamamlanacağını belirten Vali Demirtaş, "682 bin TL'ye mal olacak Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nin tamamlanması ile sportif ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesi sağlanmış olacaktır. Özellikle su sporları kulüpleri kurularak ilin tanıtımına katkı sunulacaktır. Aynı zamanda burada halkın dinlenmesi ve amatör su sporlarının yapılması hedeflenmektedir. Böylelikle ilimiz, su sporları merkezi ile cazibe merkezi haline gelerek çevre illerden ve değişik ülkelerden de tercih edilecektir. Adıyaman ve baraj gölü havzası su sporları yönünden özellikle kürek, kano gibi sporlar açısından değerlendirildiğinde dört mevsim 12 ay yarışların ve antrenmanların yapılabileceği bir iklime sahiptir. Alanın uygunluğu, daha Gençlik Spor Bakanlığı ve Kürek Federasyonu yetkilileri tarafından da incelenerek teyit edilmiştir. Bu bakımdan, inşaatı devam eden kayıkhane ve temel tesisler ile hem ilimizde su sporlarının yaygınlaştırılması ve su sporları kulüplerinin kurulması ile sporcu yetiştirilmesi hem de yurtiçi ve yurt dışından özellikle denizden istifade edilemeyen dönemlerde antrenman ve yarışların yapılmasında ilimizin cazip hale gelmesi amaçlanmaktadır" dedi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.