1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Akdeniz'de büyük işbirliği
Akdeniz'de büyük işbirliği

Akdeniz'de büyük işbirliği

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail arasında Akdeniz’de deniz çevresinin korunması alanında bir anlaşma imzalandı.

A+A-

Rum Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Nikos Kouyialis, deniz çevresinin korunması alanında önemli bir anlaşmayı imzaladı.

Bakan, İsrail’e yaptığı iki günlük resmi ziyareti çerçevesinde, Kıbrıs Cumhuriyeti adına hidrokarbonların keşfedilmesi sırasında meydana gelebilecek bir kaza sonucu Akdeniz’in deniz çevresinin kirlenmeden korunması konusunda önemli bir anlaşmayı imzaladı.

Yapılan resmi bir açıklamaya göre, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail Çevre Bakanları arasında imzalanan anlaşmanın, Lefkoşa’da Rum lider Nikos Anastasiades, Yunanistan Başkanı Aleksis Tsipras ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında gerçekleşen üçlü görüşmede onaylanan ortak açıklamanın uygulanmasının ilki oluyor.

Söz konusu anlaşma üç ülkenin Çevre Bakanları tarafından imzalandı. Hedefin 2016 yılı sonuna kadar denizde ortak bir tatbikatın gerçekleşmesi olduğu duyuruldu.

Kıbrıslı Bakan, İsrail ziyareti sırasında ayrıca, bu ülkenin çevre bakanı ile bir araya gelerek, iklim ile ilgili Paris Antlaşması hakkındaki konular ve bunun uygulanması, geri dönüşüm konularının yanı sıra geri dönüşümlü su kullanımı konusu ele alındı.

Nikos Kouyialis, İsrail Ulusal Altyapı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı ile de görüştü. Suların ve altyapıların korunması konusu ele alındı.

Bakan, deniz suyu arıtma, geri dönüşüm suyunun kullanımı, yenilenebilir enerji kaynakları sektörü ve balık yetiştiriciliği ile ilgili yeni kurulan şirketlerin (Start ups) temsilcileri ile görüştü. Söz konusu şirketler Kıbrıs’ta faaliyet gösterme niyetini ifade ettiler.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.