1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Akdeniz'de orkinos kapışması
Akdeniz'de orkinos kapışması

Akdeniz'de orkinos kapışması

Çevre örgütü Greenpeace üyelerinin, Akdeniz'de orkinos avlanmasına karşı başlattıkları eylemler devam ediyor.

A+A-

Greenpeace eylemcileri, büyük bir kafes içinde çiftliğe taşınmakta olan soyu tehlike altındaki Akdeniz mavi yüzgeçli orkinoslarının serbest bırakılması için şiddetsiz doğrudan eylem yaptı. Rainbow Warrior ve Arctic Sunrise gemilerinin de bulunduğu ve iki saatten fazla süren eylemde, çevreciler orkinosları kurtarmak için uğraşırken işaret fişekleri kullanan balıkçılar ve tazyikli su püskürten Malta Sahil Güvenliği'nin direnişiyle karşılaştı.

Akdeniz'i ve yüzde 80'i denizlerden tükenmiş olan mavi yüzgeçli orkinosları korumaya çalıştıklarını belirten Greenpeace üyeleri, mavi yüzgeçli orkinos popülasyonunun iyileşebilmesi için yıllardır bu balıkçılığa son verilmesini talep ediyor.

Rainbow Warrior'da bulunan Greenpeace Akdeniz denizler kampanyası sorumlusu Banu Dökmecibaşı, ''Orkinos avcılığı bütün ülkeler için stoklar iyileşme belirtisi gösterene ve sürdürülebilir balıkçılık yönetimi oluşturulana dek durdurulmalıdır. Türkiye de Akdeniz'deki balık stoklarının ve balıkçılığın sürdürülebilirliği için derhal orkinos teknelerini geri çağırmalı ve önemli bir yumurtlama alanı olan Kıbrıs Kanalı'nın balıkçılığa kapalı bir deniz rezervi olmasını sağlamalıdır'' dedi.

Halen Rainbow Warrior'da bulunan Greenpeace Uluslararası Denizler Kampanyası sorumlusu Oliver Knowles ise, ''Mavi yüzgeçli orkinosları serbest bırakmak, denizlerimizin ve balık stoklarının geleceği için yapılabilecek tek sorumlu davranıştır. Greenpeace, Akdeniz'deki mavi yüzgeçli orkinos balıkçılığını durdurabilmek için her anlamda uğraşmaya devam edecek. Bu balıkçılık, denizlerimizdeki politikaların ve balıkçılık yönetiminden sorumlu kurumların ne kadar başarısız kaldıklarının en somut örneğidir'' diye konuştu.

 

Medya365

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.