1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Akkuyu davası Ankara’da başladı
Akkuyu davası Ankara’da başladı

Akkuyu davası Ankara’da başladı

Akkuya'da yapılacak nükleer santral için verilen ÇED raporuna itirazı üzerine açılan davanın duruşması Ankara'da başladı. Yaşam savunucuları, halkın itirazlarının dikkate alınmadığını ileri sürdü.

A+A-

Mersin’in Gülnar ilçesindeki Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer güç santraliyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin itirazı üzerine Danıştay’da açılan davanın duruşması Ankara’da görülmeye başlandı.

Duruşma öncesi Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Mersin Çevre Dostları Derneği (M. ÇEDO ) ve Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezinin (Tarsus ÇEKSAM ), yaptıkları açıklamada ÇED sürecinin hukuksuz ve antidemokratik bir şekilde yürütüldüğünü ve halkın itirazlarının dikkate alınmadığını vurguladı.

Bölge halkının yoğun protestoları sonucu, halkın katılımı toplantısı yapılmadan hazırlanan rapora tepki gösteren çevre dernekleri, görev alan kurumların görüşlerinin halktan gizlendiğini, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının görüşlerinin dikkate alınmadığını bildirdi.

“Çocuklarımıza nükleer atık bırakacağız”

Avukat ve yaşam savunucusu Arif Ali Cangı, Twitter hesabından nükleer santral atıklarının yerin 300 metre altında depolanması gerektiğini, bu depoların 100 bin yıl kapalı tutulması gerektiğini kaydederek “Çocuklarımıza miras olarak nükleer atık mı bırakacağız?” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 2806 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.