1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. 'Akkuyu'nun temelini yıl sonuna kadar atalım'
'Akkuyu'nun temelini yıl sonuna kadar atalım'

'Akkuyu'nun temelini yıl sonuna kadar atalım'

Rusya ile işbirliğinin önemli parçası olan Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom Genel Müdürü Lihaçev’e Berat Albayrak ile görüşmesinde “Hazırlıkları hızla tamamlayıp yıl sonuna kadar temeli atalım” mesajı verildi.

A+A-

Enerji Bakanı Berat Albayrak Akkuyu Nükleer Santralinin yapımına bir an evvel başlayabilmek için Rosatom Genel Müdürü Lihaçev ile bir araya geldi ve  Rusya ile işbirliğinin önemli parçası olan Akkuyu Nükleer Santrali için yapılan görüşmede “Hazırlıkları hızla tamamlayıp yıl sonuna kadar temeli atalım” mesajı verildi. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev ile bir araya gelen Enerji Bakanı Berat Albayrak projenin hızlandırılması için gereken çalışmaların yapılmasını istedi.

Rusya ile Türkiye’nin en büyük ortaklıklarından biri olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin çalışmaları hızla devam ediyor. 4 bin 800 megavatlık güce sahip olacak 4 reaktörden oluşacak santralin birinci ünitesinin bir an evvel atılması gereken adımlarının değerlendirildiği görüşmede yıl başına kadar temel atma çalışmalarının başlamasına karar verildi.

Projenin Önünde Hiçbir Engel Bulunmuyor

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer Santralinin hayata geçirilmesi konusunda bürokratik açıdan hiçbir engel bulunmadığı ifade edilirken çalışmaların hızlandırılması ve projenin 2023 yılında hayata geçirilmesi için gayret edildiği ifade edildi. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ile bir araya gelmesinden bir gün önce görüştüğü ve konu ile ilgili tüm noktalarda anlaşma sağlandığı Bakanlık tarafından yapılan açıklamada belirtildi.

Birinci Ünite 1200 Megavat Sağlayacak

Toplamda 4 üniteden oluşacak olan Akkuyu Nükleer Santralinin ilk ünitesi 1200 megavat elektrik enerjisi sağlayacak. Yıl başına kadar temeli atılacak olan ilk ünitenin 2023 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) geçtiğimiz günlerde inşaat lisansının ilk aşaması için sınırlı çalışma iznini verdi. Bu sayede projenin önünde herhangi bir bürokratik engel de kalmamış oldu.

Vira Haber

Bu haber toplam 2628 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.