1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Akşemseddin feribotu çürümeye tekedildi"
"Akşemseddin feribotu çürümeye tekedildi"

"Akşemseddin feribotu çürümeye tekedildi"

Bursa Büyükşehir Beledisinin 5 milyon dolara mal olan Orhangazi-İznik arası taşımacılık yapan Akşemseddin adlı feribotun çürümeye terk edildiği iddia edildi.

A+A-

Bursa Belediyesi, bir süre önce 2 milyon dolara "Akşemsettin" adlı bir gemi satın alarak feribot taşımacılığı için yeniden dizayn etmişti.

Bursa Belediye Başkanı Altepe, 28 Mayıs 2015'te Twitter hesabından “Hayaldi gerçek oldu” sözleri ile, bu hizmetin başladığını duyurmuştu. Ancak "hayaller" istenildiği gibi "gerçek" olmadı.

Olay Bursa gazetesinden Özgün Güneş'in haberine göre, toplamda 5 milyon dolara mal olan proje için alınan gemi, bir süre sonra ilgisizlik nedeniyle Orhangazi iskelesinde çürümeye terk edildi. Güneş ilgisizliğin sebebinin ise taşımacılık için söylenen fiyatın söz verilenden yüksek olmasını gösterdi. Konuyu İznikli ve Orhangazili vatandaşlara sorduğunu belirten Özgün Güneş şunları yazdı:

"İlk önceleri İznik-Orhangazi arasında 2 liraya taşınacağı söylenmiş, fakat seferler başlayınca 7 lira istenmiş. Seferlerin günde bir kez düzenlenmesi ve fiyatın yüksek olması dolayısıyla bölge halkı ilgi göstermemiş. Haklı olarak tepki gösteriyorlar. 'Madem bu seferler yapılmayacaktı, neden feribot getirildi, iskeleler neden yapıldı' diye konuştular."

Diğer projeler de zarar ediyor ve paralar yurtdışına gidiyor

Geminin alınması, yeniden dizayn edilmesi, iskelelerin kurulması ve diğer masraflarla bu proje için yaklaşık 5 milyon dolar harcandığını söyleyen Güneş, belediyenin zararlarının sadece bundan ibaret olmadığını, Helitaksi'den, deniz uçağına varıncaya kadar birçok belediye kuruluşunun zarar ettiğini iddia ederek "Bu kentin paralarını yurt dışına taşıyan, helitaksi, denizuçağı gibi halkın kullanamadığı işlere para harcayıp, zarar ettiren Recep Altepe'yi bu halk asla unutmayacaktır!" ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3371 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.