1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Akyarlar'da deniz dibi temizliği yapıldı
Akyarlar'da deniz dibi temizliği yapıldı

Akyarlar'da deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrum Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında ele aldığı “Denize en çok MAVİ yakışır” Deniz Dibi Temizlik Kampanyası Akyarlar sahilinde devam etti.

A+A-

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi’nde görevli dalgıçlar ile devam eden temizlik çalışmaları Akyarlar Mahallesi’nde de yapıldı. Temizlik sırasında deniz dibinden çıkarılan atıklar, bir kenarda toplanarak Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıştırıldı. Atıklar daha sonra kamyonete yüklenerek Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne götürüldü.

Deniz dibi temizlik kampanyası etkinliğine Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri katıldı. Dalgıçların çalışmalarını takip eden öğrenciler, denizden çıkarılan atıkları da dikkatle izledi.

deniztemizligi1.jpg

Denizden 143 kg plastik, 19 kg cam, 17 kg metal, 47 kg lastik, 40 kg tekstil olmak üzere 266 kg katı atık çıkarıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizlik çalışması önümüzdeki hafta 22 Mart Çarşamba günü Turgutreis’te yapılacak.  29 Mart’ta Kadıkalesi, 5 Nisan’da Gümüşlük, 12 Nisan’da Yalıkavak, 19 Nisan’da Gündoğan, 26 Nisan’da Küçükbük, 3 Mayıs’ta Gölköy, 10 Mayıs’ta Türkbükü, 17 Mayıs’ta Torba, 24 Mayıs’ta Bardakçı ve 5 Haziran’da Bodrum merkezde çalışmalar devam edecek.

deniztemizligi2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4275 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.