1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alanyalı tekneciler isyanda
Alanyalı tekneciler isyanda

Alanyalı tekneciler isyanda

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde 5 günde 3 kişinin boğularak yaşamını yitirmesinin ardından Kaymakamlık talimatıyla tur teknelerinin gezileri iptal edildi.

A+A-

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde 5 günde 3 kişinin boğularak yaşamını yitirmesinin ardından Kaymakamlık talimatıyla tur teknelerinin gezileri iptal edildi. Ancak yasağa rağmen 3 teknenin gezintiye çıkması üzerine isyan eden diğer tekneciler, Alanya Kaymakamlığı'na yürüyerek Kaymakam Hulusi Doğan'la görüştü.

Alanya'da son 6 günde 4 kişinin boğulma tehlikesi yaşaması ve 3 kişinin ise boğularak hayatını kaybetmesinin ardından Kaymakamlık tarafından gezi teknelerinin limandan ayrılmaması kararı alındı. Karar gereği, Kaymakam Hulusi Doğan'ın talimatıyla sabah saatlerinde tur teknelerine binerek gezintiye çıkmaya hazırlanan tatilciler teknelerden indirildi. Tatilcilere paraları geri ödenirken, bazıları duruma tepki gösterdi. Teknelerin büyük çoğunluğu limanda beklemeye alınırken, 3 gezi teknesi ise yasağa uymayarak müşterileriyle tura çıktı. Bu duruma tepki gösteren diğer tekne sahipleri ilk olarak Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na giderek konuyla ilgili bilgi istedi. Teknecilerden Kamil Bozkurt, “Benim 100 kişilik bot turum iptal oldu. Bu adamların ise tura çıkmalarına engel olunmadı. Bizim suçumuz ne, yasalara uymak mı?” diye sordu.

Sahil Güvenlik'ten içeri alınmayan tekne sahipleri daha sonra Alanya Kaymakamlığı'na giderek Kaymakam Hulusi Doğan ile basına kapalı olarak görüştü. Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.

 

Hürriyet

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.