1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Albayrak'ın projesi olan LNG gemisi devreye giriyor
Albayrak'ın projesi olan LNG gemisi devreye giriyor

Albayrak'ın projesi olan LNG gemisi devreye giriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye'nin kısa vadede doğalgazda arz güvenliğini ve kaynak çeşitliliğini sağlamak için gündeme getirdiği yüzer LNG terminali projesinde sona gelindi.

A+A-

FSRU (floating storage and regasification) diye bilinen ilk yüzen LNG santrali İzmir kıyılarına yanaştı. FSRU'nun 23 Aralık'ta düzenlenecek bir törenle İzmir Aliağa'da devreye alınması planlanıyor.

Yıllık kapasitenin 5.3 milyon ton olması planlanıyor

Fransa'dan çıkarak yaklaşık bir haftalık deniz yolculuğunun ardından 11 Aralık'ta İzmir Aliağa'da tasarlanan özel iskeleye demirleyen GDF Suez Neptune FSRU'sunun yıllık kapasitesinin 5.3 milyon ton olması planlanıyor. FSRU ile Türkiye'nin enerji arz güvenliğine günlük 20 milyon metreküp gaz arzı yapılabilecek. Yüzer santral sayesinde, Türkiye'nin günlük sisteme verilebilen arz kapasitesinde önemli artış yaşanacak.

GDF Suez Neptune bu ay devreye alınıyor

Enerji yönetiminin bu yıl Silivri yeraltı gaz depolama tesisinin geri üretim kapasitesini günlük 20 milyon metreküpten 25 milyon metreküpe çıkarması, EgeGaz'ın Aliağa'daki LNG terminalinin günlük kapasitesinin 16 milyon metreküpten 24 milyon metreküpe yükseltilmesi ve bu ay devreye alınacak GDF Suez Neptune ile Türkiye'nin günlük doğalgaz arz kapasitesi 191 milyon metreküpten 224 milyon metreküpe ulaşacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.