1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Alfa Laval PureBallast modellerine ilgi artıyor
Alfa Laval PureBallast modellerine ilgi artıyor

Alfa Laval PureBallast modellerine ilgi artıyor

Balast suyu arıtımına ve yüksek debi kapasitedeki Alfa Laval PureBallast modellerine ilgi artıyor

A+A-

Alfa Laval, Kore yapımı iki yeni LNG gemisine iki paralel 3000 m3/h kapasiteli sistem tedarik etmek üzere kısa süre önce bir anlaşma imzaladı.

Denizcilik müşterilerinin balast suyu arıtma sistemlerine ve Alfa Laval PureBallast'a olan ilgisi artıyor. Ayrıca yüksek kapasitedeki PureBallast modellerine duyulan ilgi özellikle dikkate değer.

Yüksek kapasiteli PureBallast modellerine duyulan ilgi artarken, Alfa Laval bu tür gereksinimleri olan gemilerin ihtiyaçlarını karşılamaya hazır. IMO ve US Coast Guard (USCG) tarafından tip onayı verilen PureBallast 3.1, küçük bir alanda 6000 m3/h'e kadar daha yüksek kapasitelere olanak sağlayan eşsiz bir tek filtreli çözüme sahip. Alfa Laval, Kore yapımı iki yeni LNG gemisine iki paralel 3000 m3/h kapasiteli sistem tedarik etmek üzere kısa süre önce bir anlaşma imzaladı.

Alfa Laval PureBallast, Global Satış Müdürü Kristina Effler, "Geleneksel olarak genellikle  yüksek debilerin kimyasal arıtma sistemlerini gerektirdiği işlendi," dedi. "Ancak bugün, daha fazla gemi sahibi ve işletmecisi, diğer UV sistemlerinden daha geniş bir debi yelpazesinde kullanılabilen PureBallast'ın gelişmiş UV dezenfeksiyon teknolojisinin avantajlarını görüyor."

Bu avantajlar arasındaki daha düşük kurulum maliyetleri ve daha düşük OPEX sayesinde geminin kullanım ömrü boyunca önemli tasarruflar elde ediliyor. Bunun yanında, Alfa Laval PureBallast, herhangi bir kimyasal dezenfeksiyon sisteminde, başka bir örneği olmayan şekilde, on yıldır uyumlu olarak çalışma konusunda kendini kanıtlamış durumda.

Yeni müşteriler için uzmanlık imkanları

Alfa Laval Denizcilik Bölümü, Alfa Laval PureBallast Başkanı Anders Lindmark, "Alfa Laval PureBallast'a gösterilen yoğun ilgi, retrofit pazarındaki büyümenin net bir kanıtı ve bunun tam da şimdi olmasının birçok nedeni var," dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:  "Kısa süre önce verilen USCG tip onayı ile doğrudan bağlantılı olarak çok fazla ilgi gördük ve çok daha fazla gemi sahibinin IMO Konvansiyonu için hazırlandığını görüyoruz."

BWM Sözleşmesinin uzun süren onay sürecinde bir balast suyu arıtma sistemi seçimi yapmayı erteleyen gemi sahiplerinin global gereksinimler nedeniyle karar vermek için oldukça kısıtlı bir süreleri var.      

Lindmark, "Alfa Laval, pazara yeni giren müşterileri yönlendirmek konusunda oldukça hazırlıklı," diyor. "Balast suyu arıtma konusundaki on yıldan uzun süren deneyimimiz boyunca geniş kapsamlı bir bilgi birikimine sahip olduk ve gemi sahiplerine seçeneklerini doğru bir şekilde anlamalarına yardımcı olacak imkanlar sunuyoruz."

Vira Haber

Bu haber toplam 20293 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.