1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Aliağa Limanı hızla büyüyor
Aliağa Limanı hızla büyüyor

Aliağa Limanı hızla büyüyor

İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki Nemrut Limanlar Bölgesinin ihracat kapasitesi büyüyor.

A+A-

İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki Nemrut Limanlar Bölgesinin ihracat kapasitesi büyüyor. Limandan 6 ay önce Amerika’ya ilk ihracatı gerçekleştiren Türkiye Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik AŞ’nin (Turkon Line Holding) konteyner gemisi, Akdeniz ve Kuzey Avrupa ülkelerine seferlere başladı.

 

Şirketin Sedef Tersanesi’nde tamamı Türk mühendisler tarafından yapılan ve 2008 yılında denize indirilen ’’Mukaddes Kalkavan’’ adlı konteyner gemisiyle 9 ülkeye ihracat gerçekleştirilecek. Turkon Line Holding İzmir Acente Müdürü Nur Özgen,     Nemrut Limanlar Bölgesi’nin, bölgenin çok önemli bir lojistik üssü olacağını çok önceleri gördüklerini ve yatırımlarını tamamladıklarını vurguladı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde tesis edilen lojistik üssünün tamamlanıp tren yoluyla bölgeye bağlanmış olmasının, Nemrut Bölgesi’nin deniz yolu taşımacılığındaki önemini bir kat daha artırdığını vurgulayan Özgen, şunları söyledi: “Deniz yolu taşımacılığında bu bölgeyi kullanan ihracatçılarımız ile ithalatçılarımıza düzenli, gecikmesiz seferler ile çalışabilmeleri, ayrıca ithalatçılarımıza aynı gün içerisinde mallarını limandan çekebilme imkanları sunulmaktadır. Sedef Tersanesinde tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilen 1900 TEUS’luk gemilerle ile direk yapılacak olan Akdeniz ve Kuzey Avrupa seferlerimize Mukaddes Kalkavan adlı gemimizle başlıyoruz. TCE Ege Terminali’nden alınan konteynerler, Mukaddes Kalkavan gemisiyle sırasıyla Akdeniz’de İtalya’nın Salerno ve Cenova limanlarına, Fransa’nın Marsilya, İspanya’nın Barcelona ve Valencia, Kuzey Avrupa’da İngiltere’nin Felixstowe, Almanya’nın Hamburg, Belçika’nın Antwerp ve Hollanda’nın Rotterdam limanlarına uğrayacak.”

 

Yenigün

Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.