1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aliağalı firmalar Logitrans Lojistik Fuarı’na çıkarma yaptı
Aliağalı firmalar Logitrans Lojistik Fuarı’na çıkarma yaptı

Aliağalı firmalar Logitrans Lojistik Fuarı’na çıkarma yaptı

Aliağa liman ve lojistik sektörünün önde gelen firmaları, hem Aliağa’nın lojistik gelişimini ortaya koydular hem de ikili görüşmelerle yeni müşterilerle işbirliği fırsatı yakaladılar.

A+A-

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) üye firmaları Ege Gübre Limanı, Nemport ve Alkon Lojistik ile birlikte Uluslararası boyutta Türkiye’de düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan ve 17 ülkeden 200’e yakın katılımcının olduğu Logitrans Lojistik Fuarına katıldı.

Aliağa Ticaret Odası’nın, Aliağa liman ve lojistik sektörünün önde gelen firmaları ile katıldığı ve 14 bin civarında katılımcının geldiği fuarda katılımcılar, hem Aliağa’nın lojistik gelişimini ortaya koydular hem de ikili görüşmelerle yeni müşterilerle işbirliği fırsatı yakaladılar. Üyeleri ile birlikte uluslararası bir etkinlik kazanmak için yoğun mesai harcadıklarını ve bu noktada fuar organizasyonlarının önemli olduğunu ifade eden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “2010 yılından bu yana Aliağa’da liman ve lojistik sektörlerinin gelişimine ve tanıtımına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz zirvelerle sektör sorunlarının çözümüne yönelik bakanlık yetkilileri, gemi acenteleri ve lojistik firmaları ile sorunlara yönelik toplantılar düzenledik, düzenlemeye devam ediyoruz. Bu toplantıların sonuçlarını, rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik. Bölgemizde bir lojistik köy kurulması çalışmalarımız için 2010 yılından itibaren Bremen, Hamburg ve Rotterdam’da bulunan lojistik köylere, inceleme gezileri yaptık ve bu geziler sonucunda da hazırladığımız raporlarla Aliağa’ya bir Lojistik Köy kurulması çalışmalarımız devam ediyor.

Aliağa limanları, coğrafi yapısı ve ticaret hacmi ile doğal bir lojistik merkez durumunda. Aliağa Ticaret Odası olarak Aliağa’nın potansiyelini uluslararası organizasyonların içinde yer alarak ortaya koymak için yoğun çaba sarf ediyor, üyelerimizi de uluslararası organizasyonlarda tanıtmak için yoğun mesai harcıyoruz. İlk olarak 2011 yılında Logist Avrasya Fuarı ile başladığımız fuar maratonuna bu yıl beşinci kez katıldığımız, “Logitrans Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı” ile devam ettik. Aynı zamanda bu fuarda Türkiye’den katılım gösteren tek Oda olma özelliğine de sahibiz. Fuar oldukça verimli geçti. Fuarda yaptığımız tanıtımlar ve ikili görüşmeler ile işbirliği kurma olanakları elde ettik ve Aliağa’nın lojistik yapısını anlatmaya çalıştık. Başarılı da olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

‘ULUSLARARASI ETKİNLİKLERE KATILMAYA TEŞVİK EDİYOR’

2018 yılı planlamasını da yaptıklarını ifade eden Başkan Saka, Oda olarak, katıldıkları etkinliklerden sonra bölgede yaşanan gelişmelerin bu tür organizasyonlara daha çok katılmaya kendilerini teşvik ettiğini söyledi. Başkan Saka ayrıca üyelerin organizasyonlar sonrası işbirliği kurmasının ve etkinliklerde Aliağa’nın tanıtılmasının ardından bazı yabancı yatırımcıların Aliağa’ya gelmelerinin ve yatırım kararı almış olmalarının bu tür organizasyonlara katılmanın önemini yansıttığını söyledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 18164 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.