1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aliağalı işçiler "İşçilere atılan son dakika golü" dedi
Aliağalı işçiler "İşçilere atılan son dakika golü" dedi

Aliağalı işçiler "İşçilere atılan son dakika golü" dedi

Aliağalı işçilerin geçen sene yaşadığı sorunların başında geçim sıkıntısı geliyor. İşçiler, asgari ücrete yapılan düşük zammı “İşçiye atılan son dakika golü” şeklinde yorumluyor.

A+A-

“Kıt kanaat geçiniyoruz”

2016’nın berbat geçtiğini söyleyen Gemi Söküm İşçisi Serdal Kanık, “46 yaşındayım 46 senedir böyle bir yıl yaşamadım” diyor. Terör olaylarının ve ekonomik krizin kendilerini çok etkilediğini belirten Kanık şunları söylüyor: “Kıt kanaat geçiniyoruz, her şeye zam yapıldı. İşçiler işsizlik belasıyla boğuştu.”

“İşçiler emeğinin karşılığını alamıyor”

Yılın son günlerinde yapılan asgari ücret zammı işçilerde hayal kırıklığı yaratmış. 104 liralık zam 2016’da yaşanan tüm gelişmelerin önüne geçmiş durumda. Star Rafineri’de çalışan Burhan Çiçek, yılın son günlerinde yapılan zammı “İşçilere atılan son dakika golü” diye tarif ediyor. 104 liralık zammın Aliağa koşullarında pek bir anlam ifade etmediğini belirten Çiçek, “Aliağa’da iş çok ama işçiler emeğinin karşılığını alamıyor. Birçok arkadaşımız geçen yıl bankalardan kredi çekip icralık oldu. Yeni yılda da çalışmaya devam edeceğiz. Yapacak bir şey yok” diyor.

'Aliağa'dan kaçmak isterim'

Ertuğrul Algan ise işçi emeklisi... Ama yaşam koşulları nedeniyle demir çelik fabrikasında çalışmaya devam ediyor. “Genç olsam Aliağa’dan kaçmak isterdim” diyen Algan, yaşam koşullarının her yıl zorlaştığını ifade ediyor. 2016’ya dair iyi şeyler söyleyecek kimsenin çıkmayacağını söyleyen Algan, bir tek kredi çekip ev alabilen bazı işçilerin geçen yıldan memnun kaldığını dile getiriyor.

Haber: İsmail Afacan / Evrensel

Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.