1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Alman devleri Türk ürünlerini almaya geliyor
Alman devleri Türk ürünlerini almaya geliyor

Alman devleri Türk ürünlerini almaya geliyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Avrupa Birliği’nin dev ekonomisi Almanya’ya ihracatımızı arttırmak için Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde, “Türk-Alman Ekonomi Günü” düzenliyor.

A+A-

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Egeli ihracatçıları “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne katılan Alman firmalarla ikili iş görüşmesine davet etti.

17 Mayıs 2017 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilecek “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne Siemens, Hugo Boss ve Bosch gibi dünya devlerinin aralarında yer aldığı 27 Alman firması katılıyor.

Türkiye’nin 2016 yılında Almanya’ya 14 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, EİB üyelerinin Almanya’ya ihracatının ise 1 milyar 272 milyon dolara ulaştığını, amaçlarının Almanya’ya ihracat rakamını daha yukarı taşımak olduğunu kaydetti.

İhracatçılar “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne davet edildi

Almanya ile Türkiye arasında tarihi bağlar olduğunu, bu ticari bağlantıların ticari ilişkileri desteklediğini anlatan Ünlütürk, “Zaman zaman Almanya ile Türkiye arasında siyasi ilişkilerimizde gerilimler yaşansa da, tarihi bağlarımız ekonomik ilişkilerimizi güçlendirecek boyutta. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin yakın zamanda Almanya’ya yaptığı ziyaret ve bizlerin yapacağı temaslar ilişkilerimizin normalleşmesini hızlandıracak. Yerimizde durursak bu geri gitmek anlamına gelir. Ege Bölgesi’nin ihracatının artması için işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Egeli ihracatçılarımızı “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne katılmaya ve ikili görüşmelerde bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Firma temsilcileri ile ikili görüşme imkanı olacak

Almanya’dan gelen firmaların Türkiye’den özellikle gıda ve teknik tekstiller alanlarında ithalat yapma konusunda istekli olduğu bilgisini paylaşan EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk, Alman firmaların bir kısmının ise Türkiye’de yatırım yapma niyetinde olduğunu, yabancı ortaklı yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarının “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne katılmalarının ticari ortaklıkları doğurabileceğini sözlerine ekledi.

17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilecek olan “Türk-Alman Ekonomi Günü”nde ilk önce önde gelen Alman firmalarının kendilerini tanıtacakları sunumlar gerçekleştirilecek. Ardından Alman firmaların temsilcileri ile ihracatçı firma temsilcileri arasında ikili görüşmeler yapılacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.