1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Alsancak'ta ücretler indirilsin
Alsancak'ta ücretler indirilsin

Alsancak'ta ücretler indirilsin

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, Haziran ayı meclis toplantısında Alsancak Limanı’ndaki hizmetlerin ücretlerinin indirilmesi konusunda hazırlanan rapor tartışıldı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, Haziran ayı meclis toplantısında Alsancak Limanı’ndaki hizmetlerin ücretlerinin indirilmesi konusunda hazırlanan rapor tartışıldı. Alsancak Limanı’ndan hizmet alan DTO üyesi denizciler depolama ücretlerinin indirilmesini istedi.

Beş günlük ardiye

Toplantıda konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Öztürk, oda olarak bir rapor hazırlandığını, raporda Nemrut’taki limanların devreye girmesiyle birlikte armatörlerin İzmir Limanı’ndan vazgeçtiği bu nedenle limanda konteyner yüklemeleri için verilen hizmetlerde indirim öngörüldüğünü söyledi. Öztürk, konteyler için 5 gün olan ardiye muafiyetinin 7 güne çıkarılması, gemiyle gelip, gemiyle giden dolu konteynerlar için de uygulanan 5 günlük ardiye muafiyetinin 15 güne çıkarılmasını istediklerini belirterek ardiye ücretlerinde 2-25 dolar arasında indirim beklediklerini söyledi.

Liman hazır olmalı

Öztürk’ün konuşmasının ardından söz alan meclis üyeleri DTO’nun limanlar arasında dengeli bir politika yürütmesi gerektiği eleştirisinde bulundular. Meclis üyelerinin eleştirileri karşısında Öztürk, Nemrut’taki özel limanlara karşı olmadıklarını dile getirerek, “Her limana aynı mesafedeyiz. Nemrut’taki limanlara karşı değiliz ancak Alsancak Limanı’nın da göz göre göre yok olmasını istemiyoruz. Alsancak Limanı da Nemrut’taki limanlar da bizim gözbebeğimiz. Ne kadar çok liman olursa bizim için o kadar iyi. Ayrıca Nemrut’taki limanlara giden armatörler önümüzdeki dönemde Alsancak Limanı’na geri dönebilir, bu durumda Alsancak Limanı’nın hazır olması gerekir” dedi.

Astronomik olursa mücadele ederiz

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ise dengeli politika konusunda çok duyarlı olduklarını dile getirerek, “Özel limanların ücretleri astronomik bir rakama ulaşırsa ona karşı da mücadele ederiz. Şimdilik Alsancak Limanı’nı uyarıyoruz bu harekette amacımız Ankara’yı harekete geçirmek” diye konuştu.

DTO Meclis Üyesi Bülent Çakın ise Nemrut’ta ücretlerin rekabet yüzünden düştüğünü, Alsancak Limanı ile Nemrut’taki limanların birbiriyle karşılaştırılmaması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca Urla’da İl Özel İdaresi’ne ait Dur-Tur tesisinin gemi bakım ve çekek yeri olarak DTO üyeleri tarafından kiralanması konusu gündeme geldi.

 

Hürriyet

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.