1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Amalfi sahilleri
Amalfi sahilleri

Amalfi sahilleri

İtalya’nın klasik destinasyonları dışında kalan Amalfi; İtalya’yı daha iyi tanıyabilmek ve çok kısa mesafelerle İtalya’nın aşk kokan şehirlerini görebilmek için iyi bir fırsat sunuyor.

A+A-

İtalya’nın klasik destinasyonları dışında kalan Amalfi; İtalya’yı daha  iyi tanıyabilmek ve çok kısa mesafelerle İtalya’nın aşk kokan şehirlerini görebilmek için iyi bir fırsat sunuyor.

 

Eski Yunan mitolojisine göre, bir zamanlar denizcileri sesleriyle büyüleyen sirenlerin yaşadığı İtalya'nın Amalfi kıyıları (Costiera Amalfitana), gezginler için bugün aynı gizemle tüm heyecanını yaşatıyor. Hey Travel Trends’in düzenlediği Amalfi Sahilleri seyahati; İtalya’nın zıtlıklarıyla birlikte tüm güzelleklerini sergileyen güney-kuzey İtalya panoramasını görme şansı sunuyor. Amalfi; dik yamaçlardan Akdeniz’e bakan özgün mimarisinden göz kamaştıran masmavi denizine, tarihi kalıntılarından eşsiz Akdeniz yemeklerine kadar İtalya hakkındaki tüm önemli ipuçlarını veriyor.  

 

 

 

İşte İtalya bu!

Napoli'nin hemen güneyinde yer alan Amalfi bölgesi, deniz kıyısında kayalara oyulmuş kasabaları, cana yakın insanları ve renkli sosyal yaşamıyla her yıl turist rekorları kırıyor. Kalabalığa rağmen gizli bir sükuneti barındırması bu bölgeyi her daim çekici kılıyor. Bir zamanlar heykellerin insanlardan fazla olduğunun iddia edildiği sanat şehri Roma’dan başlayan bu özel gezi; limon kokulu, baştan çıkarıcı Amalfi bölgesine uzanıyor.

 

Mitolojinin ve sanatçıların gözdesi

Ünlü yazarlar John Steinbeck ve Andre Gide; İtalya’nın  Côte d'Azur’u olarak kabul edilen Amalfi’nin 50  km’lik sahillerinin aşığı olduklarını her fırsatta dile getirmişlerdir. Amalfi isminin nereden geldiğinin hikayesi ise en az coğrafyası kadar güzel. Mitolojik hikâyede; Herkül, Amalfi adında çok güzel bir su perisine aşık oluyor. Ancak Amalfi genç yaşta ölünce bu aşk yaşanamıyor. Bunun üzerine Herkül, anısına Amalfi kasabasını inşa ediyor. İşte bu mitolojik hikâye Amalfi’yi daha da değerli ve özel kılıyor.

 

 

Positano’dan Capri Adası’na

Gezi sırasında, gündelik yaşamları  geleneksel alışkanlıklarıyla  ulaşım adına  sadece  merdivenleri kullanabilen  Positano  halkıyla birlikte, özel bir tekne gezisi ile Capri Adası da görülebiliyor. Capri Adası’nda  günümüzde çok az kalıntısı olmakla  beraber imparatorların 12 tanrı adına yaptıkları villaların yanında,  İtalya’nın en lüks mağazalarının sıralandığı daracık sokaklarda  zaman geçirme veya adanın en yüksek zirvesi Salerno tepesinden Napoli körfezini izleme şansınız var. Bölgenin sağladığı avantajla kısa mesafelerde gerçekleştirilecek Amarfi sahilleri seyahatinde gezginler; Napoli - Pompei - Sorrento - Positano - Amalfi - Ravello - Capri ve Roma şehirlerinin tüm özellikleriyle görme fırsatı bululuyor. Hey Travel Trends tarafından organize edilen 6 gün 5 gecelik turun kalkış tarihi 30 Temmuz, kişi başı fiyatı ise 995 Euro’dan başlıyor.

 

Virahaber

Bu haber toplam 3933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.