1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ambarlı'da muz konteynerinin içinde kokain ele geçirildi
Ambarlı'da muz konteynerinin içinde kokain ele geçirildi

Ambarlı'da muz konteynerinin içinde kokain ele geçirildi

İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı Ambarlı Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Kısım Amirliği ve Risk Şube Müdürlüğünce Ambarlı Limanı'nda yapılan operasyonda 62 kilo kokain ele geçirildi.

A+A-

Singapur bayraklı Kaptan S.R. idaresindeki gemide bulunan konteynerler gemi giriş yaptığı anda risk değerlendirmesine alındı. Gemide bulunan Güney Amerika mahreçli bazı konteynerlerin kokain kaçakçılığı açısından riskli olduğunu tespit eden ekipler, şüphelendikleri konteynerleri X-ray taramasına yönlendirdi.

Soğutucunun içerisine gizlemişler

X-ray taramasında, Ekvador çıkışlı muz taşıyan bir konteynerin soğutucu kısmında şüpheli bir yoğunluk tespit edilmesi sonucu, konteynerin açılarak narkotik dedektör köpeklerle arama yapıldı. Aramalar sonucunda konteynerin soğutucu kısmında 52 adet preslenmiş toz formunda kokain olduğu bulundu. Ele geçirilen 62 kilo kokainin piyasa değerinin yaklaşık 12 milyon 500 bin TL olduğu bildirildi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Güney Amerika çıkışlı konteynerler kokain kaçakçılığına karşı yakinen takibe alınıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele politikaları kapsamında, ülkeye deniz yoluyla gelen konteynerler ve Ro-Ro taşımacılığı ile gelen araçlardan riskli görülenler, başta Araç ve Konteyner Tarama Sistemleri olmak üzere gelişmiş teknolojiye sahip teknik cihaz ve donanımlarla kontrol ediliyor. Bu kapsamda, Güney Amerika çıkışlı konteynerler, kokain kaçakçılığına karşı yakinen takibe alınarak geminin limana yanaşmasının ardından x-ray taramasından geçiriliyor. Ayrıca, Deniz Devriye Ekiplerince kullanılan devriye botları ve ani müdahale botları ile Türk karasularında seyreden deniz taşıtları, 7/24 gümrük gözetimine tabi tutuluyor. Şüpheli görülen gemiler ise Gemi Arama Timlerince kapsamlı bir aramadan geçirilerek ülkeye alınıyor.

Bu haber toplam 2102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.