1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Amerikan bayraklı Mr. Adam's isimli şüpheli yat bağlandı
Amerikan bayraklı Mr. Adam's isimli şüpheli yat bağlandı

Amerikan bayraklı Mr. Adam's isimli şüpheli yat bağlandı

Amerikan bayraklı “Mr. Adam's” isimli şüpheli yat, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından bağlandı.

A+A-

Burak Gezen / DHA

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası bulunduğunu beyan eden ve  M/Tug Söndüren-7 römorkörü tarafından limana çekilen Amerikan bayraklı “Mr. Adam's” isimli şüpheli yat, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından bağlandı.

Azerbaycanlı kaptan Zakir M. Orujow'un, Türkiye'ye giriş yasağı olması nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Çanakkale Boğazı'nda dün akşam Kumkale önlerinde ABD bayraklı “Adam's” isimli bir yat, telsiz kanalından Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne arayarak, makine arızası bulunduğunu beyan etti. Bunun üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı M/Tug Söndüren-7 isimli römorkör, Çanakkale İskelesi'nden bölgeye hareket etti. Makine arızası bulunduğu beyan edilen şüpheli yatı yedekleyerek, Çanakkale İskelesi'ne kadar çekti. Yat, daha sonra iskeleye bağlandı.

Türkiye'ye giriş yasağı ve yakalaması bulunan yatın Azeri uyruklu kaptanı Zakir M. Orujow ise, Sahil Güvenlik Komutanlığı Çanakkale Grup Başkanlığı ekiplerince gözaltına aldı. Ardından sınır dışı edilmek üzere Ayvacık İlçesi'ndeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Mülteci konusu araştırılıyor

Azeri kaptan Zakir M. Orujow'un ise ifadesinde, yatı kiraladığı kişinin ismini bilmediğini söylemesi de kafaları karıştırdı. Türkiye'ye giriş yasağı ve yakalaması bulunan bir kişiye kiralanması nedeniyle yat, Çanakkale Liman Başkanlığı'nca bağlandı ve yasal işlem başlattı.

Yatın, göçmen kaçakçılığı işinde kullanılacağı şüphesi üzerinde durulurken, konunun detaylı soruşturma sonucunda netlik kazanacağı belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3137 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.