1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anadolu Sigorta’dan teknoloji atağı
Anadolu Sigorta’dan teknoloji atağı

Anadolu Sigorta’dan teknoloji atağı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Koç, teknoloji ve insan kaynağı alandaki yatırımlarını artıracaklarını söylüyor.

A+A-

Finans sektörünün yakından tanıdığı bir isim olan İlhami Koç, geçtiğimiz kasım ayında Anadolu Sigorta’nın genel müdürlüğüne getirildi. Uzun yıllar İş Bankası’nda farklı görevlerde bulunan, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı da olan Koç, göreve gelmesinden yaklaşık altı ay sonra Anadolu Sigorta’nın “Bir Usta, Bin Usta” projesi kapsamında Sinop’ta gazetecilerle biraraya gelerek sektörle ilgili gözlemlerini aktardı. İlhami Koç, sektörün insan kaynağı ve teknolojiye yeterince yatırım yapmadığına dikkat çekti.

Teknoloji yatırımlarının acenteleri de içine alarak yapılması gerektiğine dikkati çeken Koç, gençlerin sigorta sektöründe çalışmak yerine bankacılığı tercih ettiğine değiniyor. Kâr üretemeyen sektörün bu nedenle yatırım yapamadığını ifade eden Koç, sektörde özsermaye oranlarının da diğer finans kurumlarına göre düşük olduğunu söylüyor. Bu nedenle, yatırımlara kaynak aktarılamıyor. Bütün bunlara rağmen sektörün geleceğine ilişkin beklentiler olumlu. Koç, son 10 yılda sigorta sektörünün ortalama yüzde 22 büyüdüğünü hatırlatarak geleceğe ilişkin olumlu beklentilerin nedenlerini şöyle anlatıyor: “Çünkü, yaşam tarzı değişiyor. Bu da sigortaya ilgiyi artırıyor. Geçmişte insanlar başlarına bir şey geldiğinde aile dayanışmasıyla bu sorunu çözüyordu.

Şehirleşmeyle, aile üyelerinin birbirinden uzak yaşamaya başlamasıyla aile bağları kopuyor. İnsanlar, gelirlerinin bir kısmını sigortaya ayırmaya başladı. Diğer yandan, Türkiye büyüyen bir ekonomi. Genç nüfusunun yanı sıra ticari faaliyetler artıyor. Büyük projeler gerçekleştiriliyor. Bütün bunlar da sigorta gerektiren işler.” Sigorta sektörünün GSYH’den aldığı pay yüzde 1,6 seviyelerinde. Bu oranın önümüzdeki dönemde artması öngörülüyor.

Bütün bunlar geçtiğimiz yıllarda yabancıların Türkiye’de sigorta sektörüne ilgisini artırdı. Bu nedenle kârlılık düşük olsa da sektör hâlâ cazibesini koruyor. Bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 122 milyon TL prim üretimi gerçekleştiren Anadolu Sigorta’nın sektördeki pazar payı yüzde 10,43 seviyelerinde bulunuyor. Hedeflerinin teknik kârlılık eksenli büyümek olduğunu belirten İlhami Koç, teknoloji yatırımlarına da ağırlık vereceklerini kaydediyor. Şirketin, yıllık 20 milyon dolarlık bir teknoloji yatırım bütçesi bulunuyor. Diğer yandan, siber risklere karşı da ürün geliştiriyor. Bilindiği gibi son dönemde siber saldırılar artmış durumda. ESET tarafından yapılan açıklamada Türkiye, 150 ülke arasında en yoğun saldırıya maruz kalan 14’üncü ülke konumunda. Bu alandaki sigorta paketlerinin önümüzdeki dönemde daha sık gündeme gelmesi bekleniyor.

“Bir Usta Bin Usta” Sinop’a demir attı

Anadolu Sigorta’nın 2010’dan bu yana uyguladığı “Bir Usta Bin Usta” projesi kapsamında 2017 yılı eğitimleri, Sinop’ta “Model Gemi Yapımı” kursuyla başladı. İlhami Koç, “10 yıl sürmesini planladığımız proje sonucunda, 50 meslekten bin usta yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Her yıl beş kentte düzenlediğimiz kurslara, bugüne kadar öğretmenden ev kadınına, heykeltıraştan öğrenciye 700’e yakın usta adayı katıldı” diyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığını yürüttüğü proje kapsamında, bu yılki kurslar Balıkesir’de “el yapımı sabun üretimi”, Denizli’de “Buldan bezi dokumacılığı”, İstanbul’da “Şile bezi yapımı” ve Karaman Taşkale’de “Zili dokumacılığı”yla devam edecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.