1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Anıl Çetin'den çifte zafer
Anıl Çetin'den çifte zafer

Anıl Çetin'den çifte zafer

Yelken’de ülkemizi Macaristan’da düzenlenen Laser Gençler ve Dünya Şampiyonası’nda temsil eden 17 yaşındaki Anıl Çetin çifte zafer yaşadı. Genç sporcu hem Dünya hem de Avrupa şampiyonu oldu.

A+A-

Macaristan’ın Balaton gölünde düzenlenen Laser Dünya Yelken Şampiyonası’nda Türk sporcumuz müthiş bir başarı elde etti. Türkiye’yi temsil eden B.B.Bodrum Spor Kulübü Yelken Şubesi sporcusu Anıl Çetin, 18 yaş altında dünya ve Avrupa sıralamasında birinciliği elde etti. Bu kategoride Macar Jonatan Vadnai ikinci, İtalyan Gianmarco Planchestainer ise üçüncü oldu. Aynı kategoride yarışan diğer Türk sporculardan Selim Hekimoğlu 4., Can Obuter 7., Mehmet Duran Dinç 12., Uğur Esen de 18. oldu.

UĞUR ESEN 8.OLDU

Erkekler 16 yaş altı kategorisinde ise Macar Vadnai birinci, Avusturyalı Conor Nicholas ikinci, Singapurlu Bernie Cheok Khoon Chin üçüncü sırayı elde etti. Bu kategoride yarışan Türk sporcu Uğur Esen 8. sırada yer aldı. Türk yelkencilerin yer almadığı bayanlar 16 yaş altı laser radial kategorisinde de İspanyol Gonzalez Morales şampiyon oldu. Bu dalda ikinci sırayı Polonyalı Magdalena Kwasna, üçüncü sırayı ise yine İspanyol Maria Jose Marichal elde etti.

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Çifte şampiyonluk yaşayan Anıl Çetin, yaptığı açıklamada, yakaladığı şampiyonlukların haklı gururunu yaşadığını belirterek, “Ülkemi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olduğum için çok mutluyum. Başarımda emeği geçenlere ve bana büyük destek olan takım arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Hürriyet

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.