1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. "Annemin Yemekleri" Antakya’da
"Annemin Yemekleri" Antakya’da

"Annemin Yemekleri" Antakya’da

Hotpoint-Ariston’un katkılarıyla hazırlanan “Coşkun Aral-Annemin Yemekleri” kitabı eğitime destek amacıyla tüm Türkiye’de satışta.

A+A-

Hotpoint-Ariston’la “Annemin Yemekleri” lezzetler şehri Antakya’da…

Hotpoint-Ariston’un “aile” kavramına verdiği değerden yola çıkarak yayımlanmasına destek olduğu ve tüm gelirlerini Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı “Annemin Yemekleri” kitabı, Türkiye çapında ilgi görmeye devam ediyor. Coşkun Aral, Hotpoint-Ariston’un katkılarıyla hazırladığı ve Türkiye’nin dört bir yanından lezzetleri içeren “Annemin Yemekleri” kitabını tanıtmak amacıyla Eskişehir’den sonra, Mayıs sonunda medeniyetler mozaiği Antakya’daydı.

Gazeteci Coşkun Aral Hotpoint-Ariston sponsorluğunda hazırladığı, Anadolu’nun pek çok bölgesine ait birbirinden lezzetli yöresel yemeği içeren “Annemin Yemekleri”  kitabının tanıtım gezileri kapsamında, Mayıs sonunda Antakya’daydı. Antakya’nın yöresel yemekleriyle ünlü Antakya Evi’nde gerçekleştirilen “Annemin Yemekleri” etkinliğinde Coşkun Aral, Hotpoint-Ariston’un aynı anda dört yemeği birden pişiren maharetli fırını Openspace ile konuklara kendi elleriyle kağıt kebabı yaptı.

Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı’ya zengin tarihi geçmişiyle Anadolu’nun önemli lezzet duraklarından biri olan Antakya, yöresel yemek tariflerinin derlendiği “Annemin Yemekleri” adlı kitabın lansmanına ev sahipliği yaptı.

 

Hotpoint-Ariston ve Coşkun Aral, Anadolulu annelerin yanında…

Kalabalık ailelerin tercihi Hotpoint-Ariston ve tüm dünyadan farklı lezzetleri belgeselleri aracılığıyla Türkiye’ye taşıyan Coşkun Aral, “Annemin Yemekleri” kitabının içindeki lezzetlerin izlerini 13 Mayıs’tan beri Anadolu’da sürüyor… Anadolu’nun az bilinen veya bilinmeyen yemeklerinin birbiriyle harmanlandığı Annemin Yemekleri, damak tadı, kültürel zenginlik ve yemek çeşitliliği açısından Türkiye için önemli kaynak kitaplardan birini oluşturuyor.

Gazeteci Coşkun Aral’ın “Annemin Yemekleri” kitabı, Anadolu’nun lezzetli yemeklerini en güzel fotoğraflarıyla geçmişten geleceğe taşıyor. Geleneksel lezzetlerin peşinden gidenleri 72 sayfada buluşturan ve 15 TL.’ye satışa sunulan kitap, Anadolu’nun pek çok bölgesine ait yöresel lezzeti bir araya getiriyor. Coşkun Aral’ın annesi Nilüfer Aral’a ithaf ettiği ve ona ait 37 özel yemeği tariflediği kitabın editörlüğünü ve fotoğraf çekimlerinden bazılarını, gazetecinin eşi Müge Aral yapıyor. Türkiye’nin yerel lezzetlerini bilindik tariflerden çıkartarak kendi gördüğü farklı kültürlerle harmanlayan Nilüfer Aral’ın deneyimleriyle hayat bulan eser, Nisan ayından bu yana Türkiye çapındaki tüm kitap satış noktalarında, Hotpoint-Ariston’un katkılarıyla Türk Eğitim Vakfı yararına satışa sunuluyor!

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 12127 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.