1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Antalya “Port Akdeniz”de acil müdahale tatbikatı
Antalya “Port Akdeniz”de acil müdahale tatbikatı

Antalya “Port Akdeniz”de acil müdahale tatbikatı

Seagull-Martı Çevre Hizmetleri Deniz Temizliği koordinatörlüğünde Antalya’da bulunan Akdeniz Akaryakıt A.Ş. ve Port Akdeniz kıyı tesislerinde deniz kirliliğine karşı acil müdahale tatbikatı yapıldı. Fotoğraflı haber…

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

Akdeniz bölgesinde çok amaçlı hizmet veren en önemli limanlardan olan Port Akdeniz'de ve bölgede ki önemli akaryakıt depolama ve dolum tesislerinden olan Akdeniz Akaryakıt A.Ş. ile “Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı” yapıldı.

Yapılan bu önemli tatbikatı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yetkilerin yanı sıra çok sayıda bürokrat ve basın mensubu da yakından takip etti.

Cemalettin Şevli’de tatbikatı yakından izledi...

Her yıl milyonlarca yabancı turisti ağırlayan, Türkiye turizmi ve ticareti açısından hızlı bir gelişim gösteren Antalya’da bulunan Port Akdeniz’de ve Akdeniz Akaryakıt A.Ş. şamandıralarında gerçekleştirilen tatbikata; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Başmühendis Cemalettin Şevli, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert ve Akdeniz Akaryakıt A.Ş. Tesis Müdürü Ahmet Us, bürokratlar ve basın mensupları izledi. Tatbikat öncesi protokole liman yetkilileri tarafından brifing verilerek, temizlik çalışmalarında kullanılacak donanımlar tanıtıldı.

cemalettinsevli_antalyatatbikatinda.jpg

Antalya Valisi Karaloğlu: “Deniz bizim soframızdır!” dedi...

Karaloğlu; “Senaryo üzerinden tatbikat yapmak, kendinizi sınamak, beraber çalışacak kurumların koordinasyonunu bir afet, bir acil durum oluşmadan test ederek kimin neyi ne zaman yapacağını görmüş olacağız bugün. Bu şehirde denizi korumak ve kirletmemek, soframızı korumak ve kirletmemek gibidir. Deniz bizim soframızdır. En önemli sektör turizm. Turizmin de en önemli varlık sebebi denizdir. Türkiye'de en fazla mavi bayraklı plajı olan şehir Antalya'dır.” dedi.

antalyavalisi_munirkaraloglu.jpg

Tatbikat senaryosu gereği denize bir miktar motorin döküldü!

Tatbikat senaryosuna göre Akdeniz Akaryakıt A.Ş. şamandırasında bulunan bir tankerden gemi operasyonu sırasında hortum yırtılması sebebiyle bir miktar motorinin denize döküldüğü varsayıldı ve Deniz Kirliliği Acil Müdahale Sistemi devreye alınarak müdahale ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Yetkili acil müdahale firması olan SEAGULL hızlı bir şekilde kirlilik bölgesinde bariyer serme çalışmalarına başlayarak kirliliği kontrol altın aldı, skimmer ve destek ekipmanlar denize indirilerek kirliliğin toplanması gerçekleştirilerek tatbikat başarıyla sonlandırıldı.

Sahil Güvenlik ve Emniyet Müdürlüğü destek verdi

Antalya Limanı'nda faaliyet gösteren Seagull - Martı Çevre Hizmetleri Deniz Temizliği, Port Akdeniz ve Akdeniz Akaryakıt A.Ş.'nin katılımıyla yapılan tatbikata Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ile Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

Nefes kesen “Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı” fotoğrafları

antalya_tatbikat_fotogaleri.jpg

ViraHaber.com | Özel Haber

Bu haber toplam 3853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.