1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Antalya’da çevreyi kirleten gemilere online takip
Antalya’da çevreyi kirleten gemilere online takip

Antalya’da çevreyi kirleten gemilere online takip

Antalya Yeni Balıkçı Barınağı ve Adrasan’da kurulan Atık Alım Tesisi ve Mavi Kart Sistemi ile gemi, yat ve diğer deniz taşıtlarının sintine, pis su, çöp ve diğer atıklarını bu tesislere boşaltmaları sağlanarak, deniz kirliğinin önlenmesi hedefleniyor.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Balıkçı Barınağı ve Adrasan'da tekne ve yatların sintine ve atıklarını boşaltabileceği Atık Alım Tesisi ve Mavi Kart Sistemi kurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni ile Yeni Balıkçı Barınağı ve Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi'nde Atık Alım Tesisi ve Mavi Kart Sistemi kurdu. Proje ile gemi, yat ve diğer deniz taşıtlarının sintine, pis su, çöp ve diğer atıklarını bu tesislere boşaltmaları sağlanarak, deniz kirliğinin önlenmesi hedefleniyor.

Kooperatiflere ücretsiz devir

Adrasan Mahallesi'nde kurulan Atık Alım Tesisi'nde bulunan 15 tonluk atık su tankı, 3 tonluk sintine tankı, 1 tonluk atık yağ tankı, 3 adet pompa ve 2 adet kart sistemi Büyükşehir Belediyesi tarafından S.S. Öz Adrasan Olimpos Çıralı Tekne ve Yatçılık Deniz Motor Taşıyıcıları Kooperatifine ücretsiz olarak devredildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Konyaaltı

İlçesi Topçam Mevkinde bulunan Yeni Balıkçı Barınağı'ndaki 15 tonluk atıksu tankı, 5 tonluk sintine tankı ve 2 tonluk atık yağ tankı, 2 adet pompa istasyonu ile 2 adet Mavi Kart Sistemini de S.S. Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi'ne devretti.

Gemilere online takip

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, kurulan tesis ve Mavi Kart sistemi ile bölgede faaliyet gösteren gemi ve teknelerin atıklarının online takip edilebileceğini söyledi. Sisteme göre Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi ile ne kadar atık oluştuğu, hangi kıyı tesisine verildiği, ne şekilde bertaraf edildiği elektronik olarak internet ortamında izlenebilecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 4200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.