1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Antalya'da deniz suyu sıcaklığına göre turizm yapılıyor
Antalya'da deniz suyu sıcaklığına göre turizm yapılıyor

Antalya'da deniz suyu sıcaklığına göre turizm yapılıyor

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Fettah Tamince, Antalya'da gerçekleştirilen truzimin deniz suyu sıcaklığı ile ilişkisi olduğunu söyledi.

A+A-

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Fettah Tamince, Antalya'da turizm çeşitliliğinin pazarlara yeterince anlatılamadığını, sadece denize bağlı turizm yapıldığını belirterek "Baktığımızda tamamen deniz suyu sıcaklığına bağlı turizm yapıyoruz. Deniz suyu sıcaklığı 20 derecenin altına iniyorsa Antalya'da turist yok, çıkıyorsa var." dedi.

yolcugemisi.jpg

Turizm tesislerinde alışılagelen dolulukların çok altına düşüldüğünü, ciddi gelir kayıpları meydana geldiğini anlatan Tamince, "Sebepleri birçok yerde arıyoruz ama ben kendi kendime hep şunu soruyorum: Acaba biz neyi eksik yapıyoruz? Biz yatırımcı olarak neyi eksik yapıyoruz? Hükümetimize taleplerimizi anlatıyoruz ama biz neler yapabiliriz, işletmelerimizi daha iyi tanıtabilir miyiz? Daha iyi standartlara ulaşabilir miyiz? Ben bu soruları hep kendi kendime soruyorum." diye konuştu.

fettah-tamince.jpg

Sektörün daha gayretli, daha vizyoner işlere imza atması gerektiğini ifade eden Tamince, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baktığımızda tamamen deniz suyu sıcaklığına bağlı turizm yapıyoruz. Deniz suyu sıcaklığı 20 derecenin altına iniyorsa Antalya'da turist yok, çıkıyorsa var. İşletmeler 4 ay artı yazıyor, kalan ayların hepsi eksi. O 4 ayda da bir sıkıntı yaşanırsa diye müthiş bir hava var. Antalya denizinin dışında verebileceğimiz farklı ürünlerimiz var ama pazarlayamıyoruz. Çeşitlendirdiğimiz ürünleri anlatamıyoruz. Asıl sahip olduklarımızı çok iyi paketlememiz, pazarlamamız lazım. Sahip olduğumuz ürünleri dünyanın her noktasına ulaştırma noktasında başarılı olabilirsek bu krizlerden daha az zarar almış oluruz. Turizm sektörüne her gün yeni oyuncular giriyor. İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkeler geleneksel turizm yapan önemli ülkeler. Yeme-içme, tarihi kentler, futbol kulüpleri vs ile turizm yapıyorlar. Diğer taraftan çölün ortasında bu özelliklerin hiçbirine sahip olmayan ama yeni ürünler geliştirip pazarlayan turizm destinasyonları da oluşmaya başladı."

marina-2-003.jpg

Türkiye'de çok iyi turizm tesisleri bulunduğunu, bunların pazarlanmasının siyasetin dışarıdaki şekillenmesine veya yorumlanmasına bağlı olmaması gerektiğini ifade eden Tamince, turizmciler olarak özeleştiri yapıp nerede sıkıntı yaşandığının iyi tespit etmeleri gerektiğini vurguladı. 

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 6695 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.