1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Antalya'da denizde batık krizi yaşanıyor
Antalya'da denizde batık krizi yaşanıyor

Antalya'da denizde batık krizi yaşanıyor

Antalya Kaleiçi Yat Limanı açıklarında batan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği tur teknesi deniz dibinden su yüzüne çıkarıldı. Ancak teknenin limana çıkarılmasına izin verilmedi.

A+A-

Antalya Kaleiçi Yat Limanı açıklarında 3 Eylül tarihinde batan Kurt-C isimli tur teknesinin deniz altından çıkarılma süreci Antalya Limanı işletmesi ile enkazı denizden çıkaran firma arasında krize neden oldu. Tekne enkazını deniz dibinden çıkaran firma, enkazın limana yanaştırılması ile ilgili kendilerine izin verilmediğini, bu nedenle dipten çıkarılan enkazın yeniden suya batırılacağını söyledi.

‘Denizde tur atıyoruz’

Enkazı limana yanaştıramadıkları için saatlerdir denizde tur attıklarını belirten Akım Denizcilik sahibi Erol Zeybek, “10 gündür enkazın deniz yüzeyine çıkarılması için uğraşıyoruz. 11’inci günde bunu başardık. Ancak yetkili kurumlar enkazı limana götüremezsin diyor. Saatlerdir deniz üstünde tur atıyoruz. Eğer izin çıkmazsa enkazı yeniden batıracağız” dedi.

‘Enkaza sahip çıkan yok’

Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ile de irtibat halinde olduklarını anlatan Zeybek, “Herkes bizimle görüşüyor ama çözüm sağlamıyor. Bize enkazı çıkarttırdılar ama enkaza sahip çıkan yok. Biz bunu daha fazla su yüzeyinde tutumayız. Ne yapacağımıza dair son görüşmeleri yapıyoruz. Daha önce dediğim gibi son çaremiz enkazı kurtardığımız yere götürüp bırakacağız” diye konuştu.

Kazada 2 kişi öldü

3 Eylül tarihinde meydana gelen deniz kazasında fırtınaya yakalanan 28 metre uzunluğundaki tur teknesi Kaleiçi Yat Limanı’nın yaklaşık 2 mil açığında batmıştı. Kurtarma ekipleri 79 yolcuyu kurtarmış, 2 yolcu ise kazada hayatını kaybetmişti. Gemi kaptanı Aydın Topaç ise tutuklanmıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4623 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.