1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Antalya'ya gelen turist sayısında büyük azalma
Antalya'ya gelen turist sayısında büyük azalma

Antalya'ya gelen turist sayısında büyük azalma

2016 yılının ilk 10 ayında Antalya'ya gelen turist sayısında çok ciddi bir azalma yaşandı. Turist sayısının geçen yıla göre 4,5 milyon azaldığı kaydedildi.

A+A-

Yıl içinde Antalya’ya toplam 5 milyon 934 bin 673 turist gelirken, bu sayı geçen sene 10 milyon 499 bin 158’di. Bu da 4 milyon 564 bin 845 turist kaybına karşılık geliyor. Türkiye’ye gelen turist sayısı, Rusya’yla yaşanan ‘uçak krizi’nin ardından çakılmış, iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi de önemli bir artışa sebep olmamıştı.

2015 yılının ekim ayında 1 milyon 27 bin 987 yolcunun geldiği Antalya’ya, 2016’nın Ekim ayında 791 bin 718 yolcu geldi. Bu da geçen yıla göre yüzde 23’lük kayba tekabül ediyor. Öte yandan 2016 yılında Antalya’da turist kaybı son üç yılın en yükseği.

Türkiye’nin turizm gelirinin de bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 32.7 azalarak 8.28 milyar dolara gerilediği açıklanmıştı.

Rusya’nın seyahat yasağı ve bombalı saldırılar etkili oldu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise, turist kaybının sebebinin Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı seyahat yasağı ve yaşanan bombalı saldırılar olduğunu söylerken, “Diğer bölgelerde bu kadar etkili olmasa da Antalya kayıptan ciddi derecede etkilendi. 5 milyar dolarlık doğrudan ekonomik kayıp var. İstihdam ve üretimdeki kayıp ise ayrı bir boyut” dedi.

Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.