1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Arjantin'e ait ''Ara San Juan" adlı denizaltı kayıp
Arjantin'e ait ''Ara San Juan" adlı denizaltı kayıp

Arjantin'e ait ''Ara San Juan" adlı denizaltı kayıp

Arjantin'e ait 44 mürettebatlı "Ara San Juan" adlı denizaltı kayboldu. Kayıp denizaltıdan en son 15 Kasım tarihinde, sinyal alındı.

A+A-

Arjantin'e ait 44 mürettebatlı denizaltının, Atlas Okyanusu'nun güneyinde kaybolduğu açıklanmıştı. Arjantin Donanması tarafından  yapılan açıklamada, devam eden fırtınalı ve zorlu hava koşullarına rağmen arama çalışmalarının yoğunlaştırılarak sürdürüldüğü bildirildi.

Donanma sözcüsü Enrique Balbi, "Ara San Juan" isimli denizaltının son sinyal yolladığı 15 Kasım tarihinde, Patagonya sahilinin 432 kilometre güneyinde Arjantin Denizi'nde bulunduğunu aktardı. Balbi, denizaltıyla herhangi bir radar ya da görsel temas sağlanamadığını aktarırken, resmi arama-kurtarma işlemlerinin başlatıldığını kaydetti.

Bölgede çok sayıda tekne ve uçağın arama faaliyetlerine katılmasına rağmen yoğun dalga ve sert rüzgarlar sebebiyle oldukça zorlandıklarını belirten Balbi, "Açıkçası, aradan geçen saatler ve hatta iki güne rağmen halen bir iletişim kurmayı başaramadık." şeklinde konuştu.

Buenos Aires bölgesinde bulunan Mar del Plata'ya ulaşmak üzere yola çıkan denizaltının, elektrik sorunlarına bağlı olarak iletişim zorlukları yaşıyor olabileceği de diğer ihtimaller arasında bulunuyor. Donanma protokolüne göre herhangi bir iletişim kesintisi yaşanması durumunda denizaltının yüzeye çıkarak, bu şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Dizel elektrikli olan Alman yapımı "Ara San Juan" denizaltısı 1983 yılında hizmete alınmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6021 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.