1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Armatörler Birliği ikinci yuvarlak masa toplantısını yaptı
Armatörler Birliği ikinci yuvarlak masa toplantısını yaptı

Armatörler Birliği ikinci yuvarlak masa toplantısını yaptı

Türk Armatörler Birliği “Birlikte ve Paylaşarak” sloganıyla yeni bir katkı ve yeni bir yaklaşım olarak “Yuvarlak Masa Toplantıları” ikincisini “Chartering ve Operasyon Konusunda Yapılan Hatalar, Çıkarılan Dersler, Yaşanmışlıklar” konusuyla gerçekleştirdi.

A+A-

İlk yuvarlak masa toplantısını “Ballast Water Sistemleri” konusunda gerçekleştiren Türk Armatörler Birliği, ikincisininde konusunu “Chartering ve Operasyon Konusunda Yapılan Hatalar, Çıkarılan Dersler, Yaşanmışlıklar” seçerek 17 Şubat Cuma günü İstanbul Marriott Asia Oteli'nde yaptı.

Bu toplantıya birçok firmayı temsilen ilgili armatörler, gemi işletmeciliği şirketlerinin genel müdürleri, chartering ve operasyon müdürleri, öğretim üyeleri ile konunun farklı uzmanlarından oluşan yaklaşık 30 kişi katılım sağladı. Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karaçelik’in başkanlığını yaptığı toplantıda; -Üye armatörlerin kiralama ve operasyon konusunda yaptıkları hatalar, bu hatalar için nasıl çözüm ürettikleri, yapılan hataların maliyetlerinin ne şekilde ortaya çıktığı, -Bu hataların önlenmesi için ne gibi tedbirler alınması gerektiği ve çözüm önerileri tüm açıklığıyla ortaya konuldu.

Hedef: "Deniz ticaret filosu niteliğinin geliştirilmesi"

Türk Armatörler Birliği olarak sektöre çok önemli bir katma değer sağlayacağını değerlendirdikleri bu yuvarlak masa toplantılarının sonuçları ile hatalardan ortaya çıkan maliyetlerin en aza indirilmesi ve böylece önemli boyutlarda tasarruf sağlanması, ayrıca deniz ticaret filosu niteliğinin geliştirilmesi hedeflenmekte olduğu belirtildi.

Toplantıda görüşülen konular, ortaya çıkan mutabakat ve çıkarılan dersler müteakip günlerde web sitesi ve diğer tüm iletişim kanalları aracılığıyla üyeler ve sektör ile paylaşılacak. Türk Armatörler Birliği yuvarlak masa toplantılarına önümüzdeki aylarda da devam edileceği belirtilirken, bir sonraki toplantılarda da çok ilgi çekici ve önemli düzeyde katma değer yaratıcı konular ile üyelere ve sektöre katkı sağlanacağı söylendi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.