1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. Astsubay Ömer Halisdemir ismi arabalı vapura verildi
Astsubay Ömer Halisdemir ismi arabalı vapura verildi

Astsubay Ömer Halisdemir ismi arabalı vapura verildi

Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'ye ait bir arabalı vapura, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahraman Mehmetçik Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi.

A+A-

GESTAŞ Feribot İskelesi'nde düzenlenen törene AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 15 Temmuz'u anlatan kısa film gösterisi izletildi.

“Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler”

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Şehitler diyarı aziz vatan toprağının en özel mekanı olan Çanakkale'den haykırıyoruz ki Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler. Ne yaparsa yapsınlar. Hepsi beraber gelsinler. Tüm örgütler, PKK'sı DAEŞ'i, onlara destek olanların hepsi gelsin. Biz askerimize, polisimize, biz bu milletimizin evlatlarına güveniyoruz. Bugünler de geçecek inşallah. Zaman zaman dünyadaki konjonktüre bağlı olarak her ne kadar üzülsek de, yorulsak da duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Terörörün hiçbir aşaması kademesi kalmayıncaya kadar bütün millet olarak devam edeceğiz ve göreceksiniz bu topraklardan terör kazınacak. Ama ne olursa olsun Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler. Onların derdinin ne olduğunu biliyoruz” dedi.

“Halisdemir, tüm Türkiye'nin evladıdır”

Çanakkale'de vapurun üzerinde Ömer Halisdemir ismini gördükçe 15 Temmuz'u hatırlayacaklarını ifade eden Turan; “15 Temmuz akşamı bu ülkenin demokrasisine, geleceğine, milli egemenliğine, çok büyük bir ket vurulmaya çalışıldı. Ancak onların hain emellerini bu millet iman dolu göğüsleriyle el koydu. Cumhurbaşkanının talebine 'evet' dedi. Meydanlara çıktı. ve yüzbinlerce insan meydanlarda siyasi parti gözetmeksizin, makam mevki gözetmeksizin genciyle yaşlısıyla soküğa döküldü. Bu milletin geleceğini ancak bu millet belirler. Bizim kahramanımız bu milletin kendisidir. Ömer Halisdemirler'dir. Ömer Halisdemir, Niğde'nin değil tüm Türkiye'nin evladıdır. Türkiye'nin özeti Çanakkale'dir. İnşallah bundan sonra Çanakkale'de bu vapurun üzerinde Ömer Halisdemir ismini gördükçe 15 Temmuz'u hatırlayacağız. Evlatlarımıza vatan ve bayrak sevgisini hatırlatacağız ve onlarla beraber yol yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dursun Ali Erzincanlı'nın 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir için yazdığı "Otuz Kurşun" isimli şiirin klibi izlendi. Vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı törende, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından protokol üyelerinin kurdelesini kestiği 'Şehid Ömer Halisdemir' isimli arabalı vapur hizmete başladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.