1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. ATAKÖY MARİNA - ATAKÖY MARİNA KAHVALTI

  4. Ataköy Marina'da "Yaza Veda" partisi
Ataköy Marina'da "Yaza Veda" partisi

Ataköy Marina'da "Yaza Veda" partisi

Türkiye’nin ilk beş altın çıpalı marinası Ataköy Marina, yaz sezonunun sona ermesi dolayısıyla "Yaza Veda" partisi düzenledi.

A+A-

İstanbul’u, turizm sektöründeki rakip şehirler arasında farklı bir konuma taşıyacak olan İstanbul Turizm Merkezi bünyesinde yer alan Ataköy Mega Yat Limanı’nda düzenlenen etkinliğe, marinaya demir atan yatların sahipleri ve davetliler katıldı. Etkinlikte, konumu, teknik alt yapı ve özellikleri ile sadece Türk karasularında yüzen tekneler için değil, aynı zamanda tüm Karadeniz ve Akdeniz havzasındaki tekne sahipleri için de çok özel bir adres olacak Ataköy Mega Yat Limanı’nın tanıtımı yapıldı.

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş yaptığı konuşmada, Ataköy Mega Yat Limanı’nın ilk kez 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen CNR Avrasya Boat Show dolayısıyla hizmet vermeye başladığını kaydederek, şunları söyledi: "Ataköy Mega Yat Limanı uzun süredir üzerinde çalışılan önemli bir proje, Türkiye turizmi için önemli bir yatırım… Fuar dolayısıyla şu anda 50’ye yakın tekne marinaya giriş yaptı. Bizim mevcut Ataköy Marinamızda 500 tekne kapasitemiz var. Mega Yat marinamızla aynı boyutlu tekneleri alırsak 700 civarında artı yani totalde 1200 tekne kapasitesine ulaşıyoruz. Tamamen Mega yat olarak hesaplarsak, yani her biri 50 metre üzerindeki yatları dikkate alırsak 211 mega yatlık bir kapasiteye hizmet verebiliriz. Ayrıca burası yalnızca bir mega yat limanı değil, önemli bir kompleksin parçası… Halen çalışmalarımız sürmekle birlikte yakın bir zamanda tekne sahipleri marinadan sonra adım attıklarında otelleri, alışveriş ve eğlence merkezleriyle her türlü sosyal imkânlara kolaylıkla ulaşabilecekler. Hedefimiz orta ve uzun vadede Avrupa’da örneklerini gördüğümüz İbiza ve Monaco benzeri bir çekim merkezi yaratmak."

Türkiye yat turizmine önemli katkı sağlayacak

Ataköy Mega Yat Limanı, turist sayısı itibarıyla dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan ancak en çok para kazandıran turizm türlerinden biri olan yat turizminde potansiyelinin yüzde 10’unu bile değerlendiremeyen Türkiye’nin bu alanda önemli bir gelir elde etmesine önemli bir katkı sağlayacak. 

167 bin metrekare korunmuş (liman içi) su yüzeyi alanına sahip tesiste, dalgakıran toplam uzunluğu 1,5 kilometre, liman içi derinliği 6 metre olacak. Mendirek ve rıhtımlar betonarme T duvar ile oluşturulurken, yüzer iskeleler de betondan imal edildi. Mendirek üzerinde halkın kullanabileceği 5 metre genişliğinde, 1,5 kilometre boyunda yürüme ve bisiklet yolu yapıldı.

Mega Yat Limanı, 25 metreden 100 metreye kadar motor yacht, sailing yacht veya catamaran tipinde 211 tekneye hizmet verecek. Yüzer iskelelerde 25 metre ile 35 metre arası,  ana mendirek ve rıhtıma ise 35 metreden büyük tekneler bağlanabilecek. Mega Yat Limanı, özellikle güvenli bağlama yeri ve karaya çekilebilme sıkıntısı çeken 30 metre üzerindeki tekneler için çok önemli bir adres olacak.

atakoymarinal.jpg

Bu haber toplam 6683 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.