1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Atalanta Operasyonu 2018 yılına kadar uzatıldı
Atalanta Operasyonu 2018 yılına kadar uzatıldı

Atalanta Operasyonu 2018 yılına kadar uzatıldı

Avrupa Konseyi, Doğu Afrika kıyısı boyunca deniz haydutluğuyla mücadele eden AB Deniz Gücü Atalanta Operasyonu’nun (EUNAVFOR Atalanta) yetkisini 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzattı. Ayrıca Atalanta Operasyonu için 11 milyon euroluk bütçe tahsis edildi.

A+A-

Vira Haber Merkezi

AB Deniz Gücü Atalanta Operasyonu, Somali kıyısı açıklarında deniz haydutluğu ve silahlı soygun eylemlerinin caydırılmasına ve bastırılmasına katkı sağlamak amacıyla 2008 yılı Aralık ayında başlatılmıştı. Operasyon; barışçıl, istikrarlı ve demokratik Somali için kapsamlı AB yaklaşımının bir parçasıdır. Operasyon ile ayrıca, Dünya Gıda Programı gemileri ve diğer savunmasız deniz taşımacılığı korunmakta ve Somali açıklarındaki balıkçılık faaliyetleri denetlenmektedir.

Atalanta Operasyonu için iki yıllık yetki uzatmasının doğru zamanda kabul edildiğini belirten ECSA Genel Sekreteri Patrick Verhoeven, ticaret gemilerine yapılan deniz haydutluğu saldırılarının, operasyonun başladığı yıl olan 2008 ile kıyaslandığında önemli ölçüde azaldığını; bununla birlikte son zamanlarda bir kimyasal tankere yapılan silahlı saldırının Somali kıyılarında deniz haydutluğunun hala var olduğunu gösterdiğini ifade etti. Verhoeven ayrıca, istikrarlı siyasi ortam, iş fırsatları ve sosyal huzurun sağlanmaması halinde deniz haydutluğunun suç çetelerine cazip gelmeye devam edeceğini belirtti.

Bu haber toplam 2721 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.