1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avrasya Tüneli'ne en büyük ödül
Avrasya Tüneli'ne en büyük ödül

Avrasya Tüneli'ne en büyük ödül

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan ve 20 Aralık’ta hizmete açılması planlanan Avrasya Tüneli, açılışa günler kala dünyanın en büyük ödülüne layık görüldü.

A+A-

İnşaat sektörüne yön veren ve ABD'de 1874 yılından beri yayımlanan Engineering News Record (ENR) Dergisi, Avrasya Tüneli’ni tünel ve köprü kategorisinde “Dünya Çapında 2016'nın En İyi Projesi” seçti. 8 Ekim günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk geçişini yaptığı Avrasya Tüneli’ne verilen tarihi ödülü New York’ta düzenlenen törende ATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ve Genel Müdürü Seok Jae Seo aldılar.

11 Ekim 2016’da ENR Dergisinin merkezinin bulunduğu New York şehrinde yapılan ödül törenine projenin yatırımcıları Yapı Merkezi ve SK E&C yetkililerinin yanı sıra projeye katkıda bulunan ve alanında lider uluslararası teknik danışmanlar katıldı. Törende Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, ATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ve ATAŞ CEO’su Seok Jae Seo ile ATAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

Başar Arıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Avrasya Tüneli ile dünyada tünelcilik konseptleri de değişti. Çok karmaşık ve sismik aktivitesi yüksek bir jeolojik yapıda, 106 metre derinliğe inerek, 13.7 metre çapında bir tüneli, uzun ömürlü ve güvenli kılarak inşa etmeyi başarmak; projeyi ‘benzersiz’ kılmıştır. Başarıyla uygulanan yeni teknolojiler ve tasarıma belirgin bir estetik boyut eklenmesi Avrasya Tüneli'ni dünya tünelciliğinde yeni bir çağ başlatan proje olarak ortaya koymaktadır."

avrasya1-002.jpg

avrasya2-002.jpg

Bu haber toplam 2033 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.