Avrasya Tüneli'nin ismi ne olacak?

Avrasya Tüneli'nin ismi ne olacak?

20 Aralıkta hizmete açılacak olan Avrasya Tüneli'nin ismi ne olacak? Tünel için verilen isim önerileri neler? "Atatürk" ve "Recep Tayyip Erdoğan" isimlerinin halk arasında söylendiği geçiyor.

A+A-

Bakan Arslan yaptığı açıklamada, "Marmaray'ın kardeşi" olarak başlatılan İstanbul Boğazıaltında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin 20 Aralık'ta tamamlanacağını hatırlatarak, toplam 14,6 kilometre uzunluğundaki projenin 3 ana bölümden oluştuğunu belirtti.

Anket'e kim katılabilecek? Anket ne zamana kadar sürecek? Ankette geçen isimler neler?

Avrasya Tüneli'nin isminin, internet sitesi üzerinden yapılacak anketle halk tarafından belirleneceğini açıklayan Bakan Arslan, şöyle konuştu: "Halkımızın projeye olan ilgisi çok büyük. Katıldığımız program ve açılışlarda bu dev projenin isminin ne olacağıyla ilgili birçok soru alıyoruz. Halkımızın yoğun ilgisinden dolayı 20 Aralık’ta açacağımız Avrasya Tüp Tüneli’nin ismi, milletimizin önerisiyle belirlenecek. 'Kıtalar birleşiyor alttan, ismi geliyor halktan' sloganıyla bir kampanya başlattık."

Ankete Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının internet sitesindeki "http://anket.udhb.gov.tr" link üzerinden gerçekleşeceğini dile getiren Bakan Arslan, anketin herkese açık olduğunu söyledi.

Arslan, "Gelen isim önerilerini 10 Aralık'a kadar alacağız. En çok hangi isim üzerinde görüş bildirilirse o ismi değerlendireceğiz." dedi.

anket_avrasyatuneli.png

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2669 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.