1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Avrupa Birliği balık avı limitlerini belirledi
Avrupa Birliği balık avı limitlerini belirledi

Avrupa Birliği balık avı limitlerini belirledi

AB bakanları, Tarım ve Balıkçılık Konseyi’nde yapılan görüşmeler sonrasında, 2017 yılı için Atlantik, Kuzey Denizi ve Karadeniz’deki balık avı limitleri hakkında bir anlaşmaya vardı.

A+A-

Vira Haber Merkezi

AB’nin yeniden düzenlenen Ortak Balıkçılık Politikası’nın (Common Fisheries Policy – CEF) ana hedeflerinden biri stokların en geç 2020 yılına kadar maksimum sürdürülebilir verime (Maximum Sustainable Yield - MSY) karşılık gelen bir seviyede avlanmasını sağlamaktır. Balık avının MSY seviyesinde yapılması, balık stoklarını sağlıklı tutuyor ve denizlerden en yüksek oranda balık avlanmasını mümkün kılıyor. 2009 yılında sadece 5 stok MSY seviyelerinde Yıllık Avlanabilir Limitlere (Total Allowable Catches – TACs) sahipti. Bahse konu anlaşama ile 44 stok MSY seviyelerine getirilecektir.

Kanıtlar gösteriyor ki, etkili koruma politikaları ve ekonomik karlılık birbirini desteklemektedir. AB filosunun ekonomik performansı, 2008 yılındaki zarar eden pozisyonundan çıkarak geçtiğimiz 3 yılda yüksek net kazançlar getirmiş ve dikkate değer şekilde artmıştır. Artan karlılık büyük oranda, sürdürülebilir şekilde avlanan stokların miktarındaki artışa dayanmaktadır. MSY’ye ne kadar hızlı geçiş olursa, uzun vadeli fayda o kadar fazla olacaktır.

Bu haber toplam 3233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.