1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Avrupa Birliği deniz turizmini geliştirmede kararlı
Avrupa Birliği deniz turizmini geliştirmede kararlı

Avrupa Birliği deniz turizmini geliştirmede kararlı

Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık Fonu, 2016 yılında Avrupa’da sürdürülebilir kıyı ve deniz turizminin geliştirilmesine yardımcı olacak projeler de dahil olmak üzere, mavi büyümeye 8.5 milyon Euro’dan fazla katkı sağladı.

A+A-

Turizm sektörünün temel bir bileşeni olan, yılda 18 milyar Euro üreten ve 3.2 milyon insanı istihdam eden kıyı ve deniz turizmi, AB’de mavi ekonominin motorlarından biri olarak dikkat çekiyor. Turizm sektöründe küresel rekabetin hiç olmadığı kadar şiddetlenmesi, Avrupa’nın kıyı bölgelerinin daha fazla yaratıcı olmasını zorunlu kıldı. Bu senenin Dünya Turizm Günü kutlamalarına katılan Avrupa Birliği bu bağlamda, Avrupa’nın kıyı ve deniz bölgelerindeki turizmi geliştirme kararlılığını artırdı.

Kıyı ve Deniz Turizminde Daha Fazla İstihdam ve Büyüme İçin Avrupa Stratejisi; yerli işletmeleri, hedef odaklı turizm paketleri geliştirerek müşterilerine yeni ve hatırlanmaya değer deneyimler sunmaya teşvik ediyor. 2016 yılında sadece Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık Fonu, Avrupa’da sürdürülebilir kıyı ve deniz turizminin geliştirilmesine yardımcı olacak projeler de dahil olmak üzere, mavi büyümeye (blue growth) 8.5 milyon Euro’dan fazla katkı sağladı. Avrupa Komisyonu bu gelişmeyi anılan alanda bir dizi proje teklif çağrısı yayımlayarak da destekliyor.

Komisyon, Avrupa’da tematik deniz rotalarının geliştirilmesine yönelik bir proje teklif çağrısını Kasım ayında yayımlayacak. Bugün Avrupa’da 36 milyon turist, 6 milyon tekne ve 4,500 marina kullanarak düzenli olarak deniz tatili yapılmaktadır. Günümüzün turistleri klasik “deniz ve güneş” tatillerinin ötesine giden tatil önerilerini beklediği için, söz konusu öneri deniz tatilinin kültürel miras gibi diğer faaliyet ve ilgi alanlarıyla birleştirmesine yardımcı olacak. Avrupa Komisyonu ayrıca, sualtı kültürel mirasının tematik rotalarını geliştiren projelere de 345.000 Euro’luk bir katkı sunuyor ve böylece Avrupa’nın zengin doğal ve kültürel mirasını sürdürülebilir turistik cazibeye dönüştürüyor. Avrupa Birliği, turizmde hizmetin ve kalitenin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla eğitimin ve yeteneklerin geliştirilmesini de destekliyor.

(Kaynak: Avrupa Komisyonu)

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.