1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Avrupalı armatörler gözlerini IMO'ya çevirdi
Avrupalı armatörler gözlerini IMO'ya çevirdi

Avrupalı armatörler gözlerini IMO'ya çevirdi

Aralık ayında Paris’te varılan iklim değişikliği anlaşmasını memnuniyetle karşılayan Avrupalı armatörler, uluslararası sefer yapan gemilerden kaynaklanan sera gazı emisyonlarına yönelik IMO’da kararlı bir icraata geçilmesi için tüm tarafları birlikte çalı

A+A-

 Avrupa Topluluğu Armatörler Birliği’nin (ECSA), eski Başkanı Thomas Rehder ve yeni Başkanı Niels Smedegaard, iklim görüşmelerinin sonucuna ilişkin şunları söyledi: “Avrupa denizcilik endüstrisi, iklim değişikliğine karşı verilen mücadeleye Paris’in kattığı yeni gücün farkındadır ve bizler çözümün bir parçası olmak için hiç olmadığımız kadar kararlıyız. Her ne kadar denizcilik nihai metinde açıkça anılmadıysa da, Fransız Hükümeti’ni, AB Üyesi Devletleri ve Avrupa Komisyonu’nu bu tarihi sözleşmedeki rollerinden dolayı kutluyoruz. Denizciliğin küresel olarak rekabet edebilirliğini kaybetmeden kendi rolünü icra edebilmesi için, Üye Devletleri ve Avrupa Komisyonu’nu uluslararası denizcilikten kaynaklanan sera gazı emisyonlarının kontrol edilmesi konusunda IMO’daki küresel partnerleriyle yoğun şekilde çalışmaya davet ediyoruz.”

ECSA Genel Sekreteri Patrick Verhoeven ise, “Denizcilik endüstrisinin enerji verimliliğini artıracak tedbirlerin 2011 yılında kabul edilmesini takiben, kararlaştırılmış bir sonraki adım bir karbon emisyonları küresel veri toplama sisteminin kurulmasıdır. IMO’daki hükümetler, uluslararası deniz taşımacılığının küresel CO2 emisyonlarındaki gerçek payını belirlemek amacıyla bu tür bir sistemi 2016 yılının Nisan ayında ele almayı sürdüreceklerdir. Bahse konu görüşmelerin zorunlu bir veri toplama sisteminin bir an evvel kurulmasına yol açması için tüm tarafları teşvik ediyoruz” diye konuştu. Verhoeven ayrıca, veri toplama sistemi yürürlüğe girdikten sonra IMO’nun daha sonraki adımlara karar verebileceğini ve ECSA olarak Uluslararası Deniz Ticaret Odası’ndaki (International Chamber of Shipping – ICS) ortaklarıyla birlikte bu sürece olumlu anlamda katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6038 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.