1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Ayvalık'taki balık çiftliğinde bilirkişi incelemesi yapıldı
Ayvalık'taki balık çiftliğinde bilirkişi incelemesi yapıldı

Ayvalık'taki balık çiftliğinde bilirkişi incelemesi yapıldı

Ayvalık'taki mavi bayraklı plaj açıklarına yapılan balık çiftlikleri için verilen "ÇED gerekli değildir" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davaya bakan Balıkesir İdare Mahkemesi, alanda bilirkişi incelemesi yaptırdı.

A+A-

Balık çiftliklerinin Ayvalık'ta deniz ve turizm için yaratacağı tehlikeye dikkat çeken, birinci derece SİT alanı ve Türkiye'nin en büyük tabiat parkı sınırları içinde kalan çiftliklere ÇED istenmeden izin verilmesine tepki gösteren Engürü Sitesi yönetiminin ardından, "Hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfezler ile doğal ve arkeolojik sit alanları" kapsamında olan bölgede balık çiftliği kurulamayacağını belirten Ayvalık Tabiat Derneği de "ÇED gerekli değildir" kararının ve bu karara dayanan ruhsat ve izinlerin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı. 

Balıkesir İdare Mahkemesi, açılan dava kapsamında bölgede bilirkişi incelemesi yaptırdı. 22 Şubat günü bölgeye gelen hakim ve 3 kişilik bilirkişi ekibi keşif ve incelemede bulundu. İncelemeye davacı taraf olan Ayvalık Tabiat Derneği ile bilirkişi masrafına katkı sağlayan ve müdahil olma talebinde bulunan Ayvalık Kent Konseyi yönetimi de katıldı. Gönüllü Avukat Özlem Yılmaz ile Ayvalık Belediyesi Avukatı Nur Karaca da inceleme sırasında hazır bulundu. 

Engürü Sitesi açıklarında geçen yıl ruhsat alarak faaliyete başlayan balık çiftliklerinin kaldırılması için Ayvalık halkı olarak verilen mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden dernek ve konsey temsilcileri, mavi bayrak almış, halkın ortak kullanım alanı olan bölgede yapılan balık çiftliklerinin Tabiat Parkı sınırları içinde yer aldığına ve ekolojik dengeye olumsuz etkilerine dikkat çekti. 

Bu haber toplam 3240 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.