1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Azerbaycan Türkiye için iki feribotu daha faaliyete geçirdi
Azerbaycan Türkiye için iki feribotu daha faaliyete geçirdi

Azerbaycan Türkiye için iki feribotu daha faaliyete geçirdi

Azerbaycan, Hazar Denizi'nde Türkiye TIR'larının Orta Asya'ya ulaşımı için feribot sayısını artırıyor. Bu kapsamda "Karabağ" ve "Akademisyen Topçubaşov" feribotları da faaliyete geçti.

A+A-

 Azerbaycan Hazar Denizciliği Türkiye’den Orta Asya ülkelerine ulaşımı hızlandırmak için "Karabağ" ve "Akademisyen Topçubaşov" feribotlarını kullanıma soktu.

Şu an, tren ve arabaların taşınması için Hazar Denizi’nde 10 feribot ve 2 Ro-Ro gemisi kullanımda bulunuyor. Bunlardan 5 feribot ve bir Ro-Ro gemisi Bakü-Aktau güzergahında, diğer 5 feribot ve bir Ro-Ro gemisi ise Bakü-Türkmenbaşı güzergahında kullanılıyor.

"Prof. Gül" ve "Merkür-1" yılsonuna kadar hizmete girecek


Feribot seferlerinde geçikmelerin ana nedeni, kötü hava şatları olduğu bildiriliyor. Bakü’den 16 ve 18 aralıkta ayrılmış 2 feribot kötü hava şartları nedeni ile halen sahile yanaşamadı.

Hazar Denizciliği bünyesinde 13 feribot bulunuyor. Yük taşımacılığında talepin artması ile kurum, yedekte bulunan feribotlarını da kullanıma aldı.

Hazar Denizi’nde 4 Aralıkta son 10 yılın en büyük fırtınası yaşandı ve fırtına sefer grafiğini etkiledi. Fırtına nedeni ile feribotlar Aktau limanına yanaşamadı. Bu nedele Bakü limanında büyük TIR kuyruğu oluştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5761 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.